Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRVAVA PLJAČKA NA TREŠNJEVCI

Mučili su ga sve dok im nije otkrio gdje je novac. Brat ga našao krvavog: 'Nisam čuo da zapomaže'

Ilustracija
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
08.08.2019.
u 22:10

Zagrebačka je policija uhitila jednog od razbojnika koji su tukli i mučili 80-godišnjaka, koji je poslije preminuo, kako bi im rekao gdje drži novac

U trenutku kad se 7. ožujka ove godine nekoliko minuta prije ponoći 78-godišnji Zagrepčanin koji je do tada mirno spavao u svojoj kući na zagrebačkoj Savskoj cesti prenuo iz sna i otvorio oči, ispred sebe je ugledao tri maskirana i naoružana muškarca. Imali su fantomke na glavama, a jedan, onaj koji je u ruci držao pištolj, 78-godišnjaku je naredio da ostane tiho i da se ne miče.

Čim je otvorio, šaka u glavu

– Vas dvojica odite na drugi kat i pronađite novac, ja ću ostati ovdje i paziti da ovaj ne bi pozvao policiju – riječi su kojima se jedan od razbojnika obratio drugoj dvojici. Tročlana banda bila je dobro pripremljena; nekoliko dana ranije od poznanika iz krim-miljea dobili su informaciju da u kući stanuju dvojica braće od kojih jedan negdje ima skrivenu veću količinu gotovine. S obzirom na njihovu dob od 78 i 80 godina, pretpostavili su kako će braća biti laka meta. Dok je jedan od provalnika ostao čuvati mlađeg brata, druga dvojica otišla su na kat i pozvonila starijem.

Čim im je otvorio vrata, dočekala ga je šaka u glavu, a kad je pao na pod, još nekoliko puta su ga udarili. U trenutku kada su ga prvi put pitali gdje je novac, 80-godišnjak je već bio sav krvav, ali im isprva nije želio odgovoriti, odnosno tvrdio je da ne zna o čemu govore. Razbojnici mu nisu povjerovali te su počeli kopati po ormarima, policama, ladicama, dizati madrace... Budući da novac nisu uspjeli pronaći, svezali su 80-godišnjaka za stolac te ga nastavili udarati i mučiti kako bi im otkrio gdje je. Sve to potrajalo je gotovo sat vremena, nakon kojih se 80-godišnjak slomio te im, kako bi ga pustili na miru, napokon priznao gdje drži gotovinu. Nakon što su uzeli novac, razbojnici su starijeg brata više puta udarili u glavu kako bi izgubio svijest, a potom su otišli po trećeg člana koji je pazio na mlađeg te su pobjegli.

Mlađi brat odmah je pohitao do starijeg i pronašao ga kako leži bez svijesti, u krvi i s brojnim prijelomima. Uspio je nazvati policiju i hitnu pomoć koja je izmrcvarenog muškarca prevezla do KBC-a Sestre milosrdnice. Od batina koje je dobio te noći 80-godišnjak se nikada nije oporavio, nije mogao samostalno jesti i kretati se, a od težine ozljeda preminuo je krajem lipnja.

- Jednom čovjeku sam naivno posudio puno novca. Nikad to nije vratio i ne znam gdje je. Valjda je mislio da i brat skriva novac pa su tako oni došli do nas - rekao je 78-godišnjak za 24 sata.

Prvi put su došli kod njih početkom ožujka kad su u gluho doba noći pozvonili rekavši da im se pokvario auto. Vratili su se praveći se da su mu došli zahvaliti na pomoć. 

- Prvo su bila sva trojica tu, kao da mi zahvale što sam im pomogao s autom. Zapalili su cigaretu, a onda je taj jedan poslao drugu dvojicu da odu po auto. Pričao je cijelo vrijeme pa nisam čuo da me brat zove ili zapomaže - rekao je 78-godišnjak.

Ne zna se koliko su ukrali

Zagrebačka je policija o cijelom događaju javnost obavijestila jučer, nakon što su uspjeli identificirati razbojnike i uhititi jednog od njih. Riječ je o trojici pripadnika srpske nacionalnosti u dobi od 53, 48 i 31 godinu. Najstariji se trenutačno nalazi iza rešetaka, a druga dvojica još su u bijegu. Policija, koja nije otkrila koliko novca su razbojnici ukrali, intenzivno traga za njima.

Komentara 27

ZA
zagabria1
22:42 08.08.2019.

Hrvatska država treba oformiti jedinice posebnih namjena koje će rješavati ovakve slučajeve. Na način poginuli u pokušaju bijega. Inače će se kriminalci svih fela na Balkanu osiliti. Bolje to nego da narod sam uzme oružje radi samoobrane.

JU
juma
22:57 08.08.2019.

Informacija u zadnjem ulomku vrlo je znakovita, mada smatram kako je vaznije jesu li drzavljani Republike Hrvatske od toga koje su nacionalnosti. Ali kada se vec tako pise o braniteljima, onda moze i o manjincima.

DO
domxerex
23:56 08.08.2019.

Sada će nam ta preostala dva manjinca pobjeći u svoju otadžbinu i dobiti politički azil jer ih proganja ustaška policija. Možda se još budemo morali ispričavati. Ako izaberu Zoku možda im isplatimo i odštetu za pretrpljenu traumu jer je matori jako skvičao i nije odmah htio dati pare. To ih je jako frustriralo pa su ga morali zatući jer ga nisu mogli više slušati. Sve će nam to dobro objasniti drug Josipović.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije