MUČNI SLUČAJ

Godinama drogirao suprugu pa zvao strance da je siluju. Sve je snimao

Ilustracija
Ilustracija/Pixabay
03.09.2024.
u 10:27

Istražitelji su rekli da je žena bila shrvana kada je saznala za zlostavljanje, rekavši da se uopće ne sjeća da je bila silovana

Počelo je suđenje muškarcu iz Francuske koji je navodno drogirao svoju suprugu i pozvao više od 80 stranaca da je siluju u njihovu domu. Slučaj je šokirao Francusku, a na sudu u Avignonu sudi se i pedesetak muškaraca optuženih za sudjelovanje u zlostavljanju žene. Policija kaže da je Dominique Pélicot (71) zdrobio tablete za spavanje i lijekove protiv anksioznosti i umiješao ih u hranu ili vino svoje supruge Gisèle u njihovom domu u Mazanu. Otac troje djece zvao je muškarce iz internetske sobe za čavrljanje da je seksualno zlostavljaju.

Predsjedavajući sudac, Roger Arata, najavio je da će sva saslušanja biti javna, ispunivši želju Gisèle Pélicot, prema jednom od njezinih odvjetnika, Stéphaneu Babonneauu. “Prvi put će morati proživjeti silovanja koja je pretrpjela tijekom 10 godina”, kaže drugi odvjetnik Antoine Camus te dodaje kako se njegova klijentica ne sjeća zlostavljanja koje je otkrila tek 2020. godine. Gisèle Pélicot, koja je na sud stigla u pratnji svoje troje djece, nije željela suđenje iza zatvorenih vrata jer “to bi htjeli njezini napadači”, rekao je Camus. 

Dominique Pélicot uhićen je 2. studenog 2020., nakon što ga je zaštitar uhvatio kako snima žene u lokalnom supermarketu. Policija je pronašla datoteku s oznakom "zlostavljanja" na USB disku spojenom na njegovo računalo koja je sadržavala 20.000 fotografija i videa njegove supruge koja je silovana gotovo 100 puta. Optuženi muškarci, koje je zvao njezin suprug, dobili su upute da izbjegavaju na sebi imati jak miris te da odu ako se ona pomakne, rekli su istražitelji, piše The Guardian.

VEZANI ČLANCI:

Od uhićenja se “uvijek proglašavao krivim”, rekao je njegov odvjetnik, dodajući da je rekao: “Uspavao sam je, nudio i snimao.” Zdravstveni kartoni navodno pokazuju da je nabavio 450 tableta za spavanje samo u jednoj godini. Među 50 muškaraca kojima se sudi su lokalni vijećnik, novinar, bivši policajac, zatvorski čuvar, vojnik, vatrogasac, državni službenik... Mnogi od njih živjeli su u okolici Mazana, grada s oko 6000 stanovnika. Muškarci su u trenutku uhićenja imali između 26 i 73 godine. Nekoliko optuženih odbacilo je optužbe, rekavši policiji da nisu imali pojma da Gisèle Pélicot, koja se udala za Dominiquea Pélicota 1973., nije voljni partner i optužili su ga da ih je prevario.

Istražitelji su rekli da je bila shrvana kada je saznala za zlostavljanje, rekavši da se uopće ne sjeća da je bila silovana. Bila je drogirana "gotovo do stanja kome", dodali su istražitelji. Žena je vjerovala da ima bolest koju nitko nije mogao objasniti i konzultirala se s nekoliko liječnika, uvijek u pratnji supruga, koji je za njezine simptome krivio umor nakon što je čuvala njihove unuke. Njezino troje djece i ostali rođaci sumnjali su da boluje od Alzheimerove bolesti.

Očekuje se da će suđenje u Avignonu trajati četiri mjeseca. Dominique Pélicot također je optužen za silovanje i ubojstvo 23-godišnje agentice za nekretnine u Parizu 1991. godine. Sophie Narme je bila drogirana, silovana i izbodena nožem u prsa.

 

GALERIJA Oluja Yagi poharala Filipine, najmanje 13 ljudi umrlo: 'Potraga i spašavanje su u tijeku'
Ilustracija
1/14
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije