PSOVKE GASITELJIMA

MUP će istražiti uvrede Dujićeve kćeri i žene: Isprika neće biti dovoljna

Foto: RTL
1/16
02.08.2024.
u 07:26

Snimka na kojoj supruga i kći predsjednika Uprave Hrvatskih šuma Nediljka Duića, Neda i Anna Dujić u kameru RTL-a viču, psuju i vrijeđaju policajce i vatrogasce izazvala je zgražanje javnosti

Videosnimka sa skradinskog požarišta na kojoj supruga i kći predsjednika Uprave Hrvatskih šuma Nediljka Duića, Neda i Anna Dujić u kameru RTL-a viču, psuju i vrijeđaju policajce i vatrogasce izazvala je zgražanje javnosti. "... Od ovoliko Krke, nakaze jedne, nakaze, nakaze! Ćaća mi se doli guši, sve je napravija za ovu državu. Oni ni prstom da maknu! Ni prstom! Nakaze jedne" – viče u kameru mlađa žena nezadovoljna gašenjem velikog požara u blizini Nacionalnog parka Krka, vrijeđajući vatrogasca i policajku za koju kaže: "Dabogda crkla, nakaza glupa." Njezina majka je dodala kako je policija zaustavila i kaznila čovjeka koji je nosio vodu za vatrogasce.

"Tri se cisterne vode jučer za cili dan nisu potrošile. Bilo je na početku požara 4-5 kamiona vode, nitko, nitko. Platit će, netko će platit za ovu odštetu", riječi su njezine majke koje je izgovarala istodobno s kćerinim salvama uvreda. Zbog ružnog incidenta svoje supruge i kćeri Nediljko Dujić, bivši predsjednik HDZ-a Šibensko-kninske županije se ispričao.

"Reakcija članova moje obitelji dogodila se kad su bile u stanju velikog šoka i emocionalne iscrpljenosti nakon dvodnevne borbe s požarom u kojem je izgorio veliki dio kako naše tako i imovine naših susjeda. Vatra je uništavala sve pred sobom u naselju, ušla u naša dvorišta i došla do samih zidova naših kuća. Zajedničkim naporom s našim sumještanima i vatrogascima, kojima zahvaljujem na angažmanu, uspjeli smo spasiti naselje i naše domove od potpune devastacije. U trenucima tako velike krize teško je ostati hladne glave, smiren i objektivan. Mojoj obitelji sigurno nije nakana vrijeđati bilo koga, a kamoli rad hrvatskih vatrogasaca i policajaca, koji brinu o sigurnosti imovine i stanovništva. U ime svoje obitelji, ispričavam se ako smo ikoga svojom reakcijom povrijedili", napisao je Nediljko Dujić.

Međutim, isprika neće biti dovoljna jer će se, sudeći po najavi ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića, ovim slučajem pozabaviti i MUP. ''Policijska uprava će sigurno provesti istraživanje u smislu prikupljanja svih relevantnih činjenica i temeljem toga će poduzeti određene radnje. Policija u ovom konkretnom slučaju radi svoj posao, a vidjet ćemo što će pokazati istraživanje'', rekao je ministar Božinović koji je demantirao slučaj zaustavljanja i kažnjavanja čovjeka koji je pomagao vatrogascima. Upitan jesu li majka i kći pretjerale, Božinović je odgovorio kako će to procijeniti policija.

VIDEO Vatrogasci na požarištu kod Podgore

Komentara 17

Avatar Castro
Castro
07:47 02.08.2024.

Otkaz iz državnih firmi. Svima. Jedina pravedna kazna. Ako si na državnoj sisi onda se ne možeš ovako ponašati. Bahatost se treba kažnjavati.

LO
Lolita3
07:56 02.08.2024.

Lokalni šerifi i šerifovice u punoj akciji. Sad vidimo zašto će svima nama država uvesti najnovije harače: porez na nekretnine i porez na ugljik? Tako da se njima može plaćati školovanje na privatnim "fakultetima" i spremati ih za ministarska mjesta u HDZ-SDP-Možemo vladi.

LU
luftbrenzzer
07:41 02.08.2024.

"...ispričavam se ako smo ikoga svojom reakcijom povrijedili", napisao je Nediljko Dujić." . . . Njegov "ako" žulja kao kamenčić u cipeli jer pretpostavlja mogućnost da nikoga nisu povrijedili, iako o njihovom skandaloznom ponašanju bruji cijela Hrvatska.Trebao se neuvijeno ispričatijeno ispričati svima bez zadrške "ako" jer je povrijedio sve redom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije