Detalji skandala u Skradinu:

Kći vrijeđala vatrogasce, otac na kraju poručio: Zatražit ćemo zaštitu zbog prijetnji

Foto: RTL
1/68
01.08.2024.
u 13:18

Obitelj Dujić živi u Ićevu, gdje se vatra približila njihovoj kući, kao i domovima još 300 drugih obitelji.

Dalmacijom haraju razorni požari, a vatrogasci se neumorno bore kako bi obuzdali vatrenu stihiju. U gašenju sudjeluju ne samo lokalne snage već i gasitelji iz cijele Hrvatske. No medijsku pozornost ovog puta nisu privukli herojski napori vatrogasaca već neugodan incident u kojem su sudjelovale Neda i Anna Dujić, supruga i kći HDZ-ova predsjednika uprave Hrvatskih šuma, Nediljka Dujića.

U prijenosu RTL-a iz Skradina, Neda i Anna Dujić vrijeđale su vatrogasce nazivajući ih nakazama. Situacija je eskalirala kada je Anna preuzela kameru i usmjerila je prema vatrogascu Javne vatrogasne postrojbe Šibenik. Ove su kritike šokirale javnost.  Nakon svega, uznemireni Nediljko je rekao da će zatražiti i policijsku zaštitu zbog prijetnji.

Obitelj Dujić živi u Ićevu, gdje se vatra približila njihovoj kući, kao i domovima još 300 drugih obitelji. Prema pisanju Nove TV, Anna Dujić, zaposlenica šibenske Elektre, školovala se na dvogodišnjem privatnom studiju u Dubrovniku, koji je financirala njezina bivša tvrtka Gradski parking Šibenik. Nezadovoljna plaćom, prešla je na bolje plaćeno radno mjesto u Elektri. Nediljko Dujić jednom je prilikom, upitan o nepotizmu, izjavio da neće dopustiti da mu djeca budu taoci njegova posla.

VEZANI ČLANCI: 

Također, policajka na koju se derala Anna ne birajući riječi, možda će je i tužiti zbog prijetnje službenoj osobi. Navodno, riječi izrečene pred kamerama bile su blaže u usporedbi s onima koje je Anna uputila policajki kad kamere nisu snimale. Nakon što su se mediji raspisali o incidentu, Nediljko Dujić izjavio je kako su njegova supruga i kći bile u šoku i emocionalno iscrpljene te se ispričao. Naglasio je kako vatrogasci i policajci brinu o sigurnosti imovine i stanovništva. Detaljnije možete pročitati OVDJE.

"Vrlo je nekorektno uvredama napadati vatrogasce i policiju koji riskiraju svoje živote. Ovi ljudi dolaze pomoći u teškim trenucima i komentiranje takvih postupaka je neprihvatljivo. Mi ćemo nastaviti obavljati svoj posao i boriti se da obranimo svaki dio, kao što smo radili noćas i jutros na Roškom slapu, gdje smo angažirali kanader. Vojska, policija i vatrogasci su uz ljude i štite ih", izjavio je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković, više detalja pročitajte OVDJE

FOTO/VIDEO Katastrofalni prizori nakon požara: Pogledajte pustoš koju je vatra ostavila

1/67

Komentara 21

Avatar anlaser
anlaser
14:01 01.08.2024.

I tako u Slavoniji za bećarac o košulji plavoj 5000kn a u Dalmaciji za "je.. ti mater nakazo" nikome ništa ?! Jeli ovo jedna država ili nije ?

IV
Ico_voljevica
14:16 01.08.2024.

E ak ovo nebu prijavljeno onda smo stvarno dno dna

PO
Polarus
14:06 01.08.2024.

opaaaa... hdzov kralj si je prisvoio i vatrogasnu cisternu?! koja bezosjećajnost... a da... hdzovac je to.. zaboravih...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije