OGLASILO SE MINISTARSTVO

MUP: Od VSOA-e nismo tražili da istraži tko daje informacije o letovima predsjednika države

Stari Grad: Svečana sjednica Gradskog vijeća povodom dana Grada
Foto: Nikola Radovani
1/3
28.08.2024.
u 16:45

"Uprava za posebne poslove sigurnosti ovog ministarstva nije kontaktirala Vojno-sigurnosnu agenciju niti je ovlaštena nalagati provođenje policijskih izvida”, kažu u MUP-u

Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) u srijedu je izvijestio da od VSOA-e nije tražilo da istraži tko daje povjerljive informacije o letovima predsjednika države kao što je objavljeno u nekim medijima. "Uprava za posebne poslove sigurnosti je - obavljajući policijske poslove osiguranja i zaštite štićenih osoba, objekata i prostora - nadležnu Sigurnosno-obavještajnu agenciju (SOA) obavijestila kako se na društvenim mrežama i u javnom prostoru pojavljuju podaci o približnom vremenu i relaciji prijevoza štićenih osoba, a što može imati utjecaja na mjere osiguranja štićene osobe te su u tom smislu zatražena sigurnosna saznanja i procjena eventualne prijetnje za štićenu osobu", izvijestio je MUP.

"Dakle, Uprava za posebne poslove sigurnosti ovog ministarstva nije kontaktirala Vojno-sigurnosnu agenciju niti je ovlaštena nalagati provođenje policijskih izvida”, dodaju u MUP-u. Navode i da autor spornog članka objavljenog u 24 sata pod naslovom "MUP traži od VSOA-e da istraži tko daje povjerljive informacije o letovima predsjednika države”, a kojega su kasnije prenijeli i drugi mediji, prije objave informacije nije kontaktirao MUP radi provjere.

MUP je pritom apelirao na sve medije da, prije objave informacija, kontaktiraju relevantne institucije radi provjere točnosti podataka kako bi se izbjeglo širenje dezinformacija i osiguralo odgovorno informiranje javnosti.

 

GALERIJA Pogledajte kako je Zoran Milanović izgledao prije 10 godina: Mislite li da se promijenio?
Stari Grad: Svečana sjednica Gradskog vijeća povodom dana Grada
1/14
Ključne riječi

Komentara 1

Avatar punk
punk
20:17 28.08.2024.

milojko voli letjeti...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije