UGROŽENA SIGURNOST PREDSJEDNIKA?

MUP tražio od VSOA-e da istraži tko otkriva podatke o letovima Milanovića, Anušić: 'Mi nemamo tu evidenciju'

Zagreb: Preuzimanje helikoptera Black Hawk kojem su nazočili Milanović i Banožić
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
1/3
Autori: vecernji.hr, Hina
28.08.2024.
u 12:07

Ti izvidi VSOA-e trebali bi se uglavnom usmjeriti na specifične službe i zaposlenike MORH-a koji imaju pristup informacijama o budućim letovima Milanovića

Netko medijima dostavlja sigurnosno osjetljive podatke o budućim letova predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića, zbog čega je Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) zatražio izvide od Vojno-sigurnosne agencije (VSOA), doznaju 24sata. Zaključak je Ureda za posebne poslove sigurnosti, koji je dio MUP-a, kako postoji mogućnost da je sigurnost Milanovića ugrožena jer ti podaci cure iz Ministarstva obrane Ivana Anušića. 

Ti izvidi VSOA-e trebali bi se uglavnom fokusirati na specifične službe i zaposlenike MORH-a koji imaju pristup informacijama o budućim letovima Milanovića, s time da se s oprezom gledaju i sve kadrovske promjene do kojih je došlo nakon Anušićeva preuzimanja ministarstva. Ministar obrane Ivan Anušić izjavio je u srijedu pak da njegov kabinet nema evidenciju o letovima vojnim helikopterom predsjednika države Zorana Milanovića jer zahtjevi za korištenjem resursa MORH-a više ne prolaze preko ministra.

"Broj letova i mjesta gdje je letio predsjednik Milanović ja ne znam, nemam evidenciju, nitko iz mojeg kabineta nema evidenciju. VSOA neka istraži sve što treba istražiti. Preko deset adresa u MORH-u, ali ne i preko ministra, mora proći odobrenje zahtjeva predsjednika da se koristi resursima MORH-a", rekao je Anušić u izjavi medijima na Hrvatskom vojnom učilištu Franjo Tuđman.

POVEZANI ČLANCI:

"Do 2020.godine to nisu bili klasificirani podaci, njegov je zahtjev bio vidljiv i javan te dolazio ministru na stol na potpis. On to mijenja u rujnu iste godine, kada su ga novinari pitali zašto koristi brod ratne mornarice i s njim putuje u Albaniju na šest dana", kazao je Anušić. Ministar obrane složio se s premijerom Andrejom Plenkovićem u ocjeni da se predsjednik Milanović previše koristi resursima Oružanih snaga za svoj prijevoz.

"Pogledajte koliko su premijer i predsjednik Sabora koristili resurse MORH-a za svoj prijevoz. Sve što se događa na trošak Oružanih snaga kao ministar želim znati jer sam odgovaram za provedbu proračuna. Sat letenja Black Hawkom stoji 8 ili 9 tisuća eura", napomenuo je. 

>> VIDEO Požar u Donjem Sitnom kod Splita se razbuktao, kuće su obranjene

Komentara 16

PR
prajdali100
12:32 28.08.2024.

Kakvo je ovo vrijeme došlo !? Ne možeš otić helikopterom na čevape a da se netko ne buni.A ja još predsjednik.

Avatar gladius
gladius
12:31 28.08.2024.

Komandir Zoka je 2020. godine kada su novinari otkrili da se vozika vojnim brodom za svoj gušt donio uredbu kojom se korištenje vojnih sredstva za (osobne) potrebe predsjednika klasificiraju kao "tajna". Toliko o karakteru "transparentnog" Zoke.

Avatar Salt-n-Pepa
Salt-n-Pepa
13:27 28.08.2024.

Taj isti Milanović nikog nije obavijestio o helikopteru Republike Šumske u našem zračnom prostoru, kad mu je brat Dodik dolazio na obor'tu ribu i ruske dogovore 😏

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije