GORDAN JANDROKOVIĆ

'Treba naći model u kojem će se znati kako tko od državnih dužnosnika troši državne novce'

Zagreb: Konferencija Večernjeg lista "Hrvatska kakvu trebamo"
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/3
27.08.2024.
u 13:58

Ovdje se spominju desetci letova helikopterima za koje javnost ne bi imala pravo znati o čemu se radi, rekao je Jandroković.

Nakon održanog izlaganja na konferenciji Večernjeg lista predsjednika Sabora novinari su pitali o članku u Nacionalu u kojem se navodi da je predsjednik Zoran Milanović prijavio nepoznate osobe Vojnoj sigurnosno-obavještajnoj agenciji (VSOA) zbog sumnji da su u više navrata državne tajne učinile dostupnima neovlaštenim osobama, odnosno odale novinarima tajne podatke o njegovim letovima vojnim helikopterom.

- Nemam tu informaciju, naravno da svi moramo racionalno raspolagati resursima, a nismo jednako tretirani. Sjetite se slučaja koji sam ja imao i kako je bio tretiran od strane javnosti i Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa. Ovdje se spominju desetci letova helikopterima za koje javnost ne bi imala pravo znati o čemu se radi. S jedne strane transparentnost je nužna, ako se to događa radi se o iznimnim sredstvima koji dolaze iz državnog proračuna. Treba naći model u kojem će se znati kako tko od nas koji smo državni dužnosnici troši državne novce – kazao je Gordan Jandroković.  

VEZANI ČLANCI

Konferencija: Hrvatska kakvu trebamo

Zagreb: Konferencija Večernjeg lista "Hrvatska kakvu trebamo"
1/37

Komentara 4

AN
antonelić
09:35 28.08.2024.

sjećamo si mi , njonjo kako je bio transparentan put avionom u helisinki na dernek pučkih stranaka ... još čekamo odgovor tvog šefa - ćate nakon šest godina ...

ĆA
ĆanotaKrljo
15:25 27.08.2024.

BRAVOOOO ! Čitam naslov i nemogu povjerovati ... Za ovakvu ideju ti je trebalo 34 godine ??? Ma ti si za pohvaliti 👍

SR
srz37
14:40 27.08.2024.

Mi moramo plaćati poreze da Vlada i Sabor mogu raditi nacionalnu izdaju i pomor Hrvata.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije