više pretraga prostora

Muškarcu oduzeto preko 860 kg marihuane: Zlouporabio odobrenje da se bavi proizvodnjom

U pretragama 40-godišnjaku oduzeto oko 868 kilograma marihuane
Foto: PU osječko-baranjska
1/8
15.06.2023.
u 14:57

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku, dok je kaznena prijava podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu

Oko 868 kilograma marihuane oduzeto je 40-godišnjaku, izvijestila je Policijska uprava osječko-baranjska. Policijski službenici Odjela kriminaliteta droga PU osječko-baranjske dovršili su kriminalističko istraživanje nad njime zbog sumnje da je počinio kazneno djelo "Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem, ističu iz policije, utvrđena je osnovana sumnja da je 40-godišnjak od travnja 2020. do 13. lipnja 2023. godine na adresi prebivališta na području općine Bizovac zlouporabio odobrenje da se bavi proizvodnjom i preradom industrijske konoplje te neovlašteno uzgojio neutvrđenu veću količinu biljaka konoplje tipa droge marihuana. Biljke je potom prerađivao i pakirao radi daljnje preprodaje.

GALERIJA U pretragama 40-godišnjaku oduzeto oko 868 kilograma marihuane

U pretragama 40-godišnjaku oduzeto oko 868 kilograma marihuane
1/8

"Temeljem naloga Županijskog suda u Osijeku je 13. i 14. lipnja na području općine Bizovac obavljeno više pretraga domova i drugih prostora koje koristi 40-godišnjak. Tijekom pretraga policijski službenici su pronašli i uz potvrdu oduzeli oko 868 kilograma marihuane. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku, dok je kaznena prijava podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu", ističe policija.

VEZANI ČLANCI:

VIDEO Velika međunarodna policijska akcija: Otkriveno udruženje povezano s kriminalitetom droge

Ključne riječi

Komentara 1

JE
Jegermeister
17:40 15.06.2023.

HDZ je gotovo u potpunosti uništio poljoprivredu. Seljaka više gotovo da i nema. Ne isplati se proizvoditi ništa jer su rashodi veći od prihoda. Jedino im preostaje da sade konoplju i mak. I neznam od čega se pravi kokain. Neka sade i to isto. Od nečeg se moraju platiti režije i hrana.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije