Htjela je odustati

Nova prijevara s kriptovalutama: Žena detaljno opisala kako je ostala bez veće količine novca

Bitcoin kriptovaluta
Foto: Armin Durgut/PIXSELL
1/3
15.06.2023.
u 13:41

Zatražio je od nje fotografije osobne iskaznice i kartice tekućeg računa koje mu je i poslala, da bi joj se ponovno javio i rekao da je upravo osvojila iznos od 30.000 eura

Na jednoj društvenoj mreži stupila je u kontakt s nepoznatom muškom osobom, a potom su komunikaciju nastavili putem WhatsApp-a. Nagovorio ju je da se uključi u ulaganje u posao sa kriptovalutama. Epilog: prevarena je. Policijski službenici Policijske postaje Ivanec zaprimili su prijavu 29-godišnjakinje koja je detaljno opisala način na koji je ostala bez veće količine novca. Prvo mu je uplatila 200 eura, a nakon toga joj se javio drugi muškarac koji se predstavio kao financijski broker i počeo joj objašnjavati kako teče ulaganje u kriptovalute. Htjela je odustati, no rečeno joj je da to više nije moguće.

Zatražio je od nje fotografije osobne iskaznice i kartice tekućeg računa koje mu je i poslala, da bi joj se ponovno javio i rekao da je upravo osvojila iznos od 30.000 eura. Samo treba uplatiti deset posto tog iznosa, oko 3100 eura, što je i učinila. Ista ju je osoba ponovno kontaktirala i rekla da zbog problema s računalom mora uplatiti 3600 eura kako bi mogla dobiti cijeli iznos od 30.000. - Nakon ponovnog kontakta i opravdanja zašto joj je se ne može uplatiti cijeli iznos te traženja dodatne uplate, shvatila je da se radi o prijevari, pa je daljnja komunikacija prekinuta - kažu u Policijskoj upravi varaždinskoj.

VEZANI ČLANCI:

Ključne riječi

Komentara 1

MO
modovisisajteMaraschino
03:46 16.06.2023.

To je najobičnija Ponzijeva shema koja cilja na ljudsku pohlepu. Prvo osvoji malo pa hajde još. I samo ne znam kako možeš vjerovati da te netko baš izabere da ti "pomogne" da se obogatiš samo tako.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije