USTOLIČENJE MITROPOLITA

MVEP o situaciji u Crnoj Gori: Pomno pratimo događanja. Osuđujemo svaki oblik nasilja

Foto: REUTERS
1/11
05.09.2021.
u 15:56

Crna Gora je susjedna zemlja, s kojom imamo dobre i razvijene odnose, NATO smo saveznice, a Hrvatska i snažno podupire europske integracije Crne Gore, navodi resorno ministarstvo

Od Crne Gore očekujemo da rješava probleme kroz dijalog uz nadu da trenutna situacija neće negativno odraziti na položaj i status hrvatske zajednice u tom državi, poručili su iz hrvatskog Ministarstva vanjskih i europskih poslova.

MVEP pomno prati događanja u Crnoj Gori. Crna Gora je susjedna zemlja, s kojom imamo dobre i razvijene odnose, NATO smo saveznice, a Hrvatska i snažno podupire europske integracije Crne Gore.

U tom svjetlu očekujemo od svih političkih aktera u Crnoj Gori da sva pitanja s kojima se u ovom trenutku suočava crnogorsko društvo rješavaju u europskom duhu kroz inkluzivan i konstruktivan politički dijalog. Osuđujemo svaki oblik nasilja te se nadamo da će svi u Crnoj Gori pridonijeti smirivanju napetosti i očuvanju javnog reda i mira u zemlji. Nadamo se da se trenutna situacija neće negativno odraziti na položaj i status hrvatske zajednice u Crnoj Gori, kažu sa Zrinjevca.

VIDEO: Ustoličenje mitropolita Joanikija: Policija od jutra baca suzavce, prosvjednici zapalili gume

 

Komentara 52

Avatar Reconquista
Reconquista
16:10 05.09.2021.

Institucije ove države su beskorisne. Zbog ne rada SOA-e i rada srpske tajne službe u Crnoj Gori je izabran predstavnik "Hrvata" koji glasuje sa srpskom koalicijom. Botovi iz Srbije šire 5 godina velikosrpsku propagandu po hrvatskim portalima i to se dopušta. SPC rovari i po Hrvatskoj i po Crnoj Gori i ništa se ne poduzima. Itd. Sramota.

Avatar Mali Berica
Mali Berica
16:12 05.09.2021.

Srbadija radi probleme u svim zemljama bivše Jugoslavije, svima je jasno da će rata opet biti i to prije nego što mnogi misle, mene zanima koliko je Hrvatska spremna u slučaju nove agresije, koliko vojnika imamo, koliko opreme, naoružanja, pušaka, topova, aviona, itd ?

ZA
!zagreb!
16:45 05.09.2021.

Srbi su doslovno sa svima zaratili od 1991. Htjeli su Slovence pa su ih nešto malo napali, ali su ih pustili tako da se ‘lakše’ obračunaju sa nama. Pa sa nama, pa muslimanima, pa kosovarima. Sad sa Crnom Gorom problemii koji su praktički ‘njihovi’. Kako uopće njihovi ljudi mogu vjerovati da su u pravu u ovim ratovima a sa svima pa i Crnogorcima u zavadi. To je kao da Njemac 1970 vjeruje u ispravnost ratova Njemačke u drugom svijetskom ratu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije