Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Na Bundeku Park zahvalnosti darivateljima i obiteljima

Doniranje organa za spas života
import
19.05.2008.
u 21:25

Na poticaj pacijenata s transplantiranim organima, hrvatska Udruga Transplant osnovana je 2005. Mirela Pandžić okuplja 36 pacijenata s transplantiranim srcem, Tanja Watz, kojoj je presađen bubreg, okuplja pacijente s novim bubregom, a Berislav Modrić one s presađenom jetrom, s obzirom na to da je i sam prošao tu operaciju. 

Osim međusobne potpore  kaže gđa Pandžić  pokušavamo rješavati zajedničke probleme, probleme pojedinaca, pružamo si međusobno potporu, ali isto tako organiziranjem različitih akcija nastojimo u javnosti podići svijest o darivanju organa, podsjetiti ljude koliko je donacija plemenit i human čin koji će nekome udahnuti novi život te nastojimo potaknuti ljude na razmišljanje.

Uz KBC Rebro, Udruga Transplant pokrenula je i humanitarnu akciju za kupnju srčane mehaničke pumpe, koju veliki medicinski centar poput Rebra mora imati da bi transplantacija srca bila uspješnija. U ovom tjednu darivanja i presađivanja, od 20. do 26. svibnja, kad se obilježava nacionalni dan, Udruga Transpant, u suradnji s Ministarstvom zdravstva i Gradom Zagrebom, pripremila je brojne aktivnosti.

Među ostalim, 24. svibnja, na blagdan Marije Pomoćnice, u franjevačkoj crkvi na Kaptolu u 18.30 služit će se misa zahvalnosti za sve darivatelje organa, a 25. svibnja bit će posađeno drvo života u parku Bundek, koji će postati prvi Park zahvalnosti u ovom dijelu Europe za sve darivatelje i njihove obitelji.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije