POVODOM DANA NEZAVISNOSTI

Na najvišem neboderu u Hrvatskoj vijori se zastava SAD-a, investitor otkrio detalje

Dalmatia Tower u Splitu izvijesio američku zastavu povodom Dana nezavisnosti
Foto: PR
1/3
27.06.2023.
u 18:53

O svemu se oglasio Josip Komar, predstavnik investitora Westgate grupe, koji je tijekom utorka sudjelovao na svečanom prijemu povodom Dana nezavisnosti na nosaču aviona USS Gerald R. Fordu.

Westgate grupa, investitor Dalmatia Towera u Splitu, povodom obilježavanja američkog Dana nezavisnosti na vrhu najvišeg nebodera u Hrvatskoj istaknula je zastavu SAD-a. Dan Nezavisnosti slavi se 4. srpnja te je u tjednu uoči praznika običaj izvjesiti zastavu. 

Riječ je o najvećem državnom prazniku u SAD-u kojim se slavi donošenje Američke deklaracije o neovisnosti iz 1776. godine, kojom je proglašena nezavisnost od Velike Britanije. Toga dana slavi se povijest tradicije te politička tradicija SAD-a, stoji u priopćenju.

O cijelom događaju oglasio se i predstavnik investitora Westgate grupe, Josip Komar koji je tijekom utorka sudjelovao na svečanom prijemu povodom Dana nezavisnosti na nosaču aviona USS Gerald R. Fordu koji je dugačak više od 330 metara te visok 76 metara, a ime je dobio po 38. predsjedniku SAD-a, Geraldu Fordu, a u ponedjeljak je uplovio u splitsku luku. 

VEZANI ČLANCI:

"Iznimno smo ponosni što na ovaj način možemo istaknuti dobre temelje prijateljstva, geopolitičkih i strateških veza između SAD-a i Hrvatske. Dvije države povezane su ekonomski, politički i turistički. Osim toga, u našem Dalmatia Toweru poslovat će i prvi AC Hotel u Hrvatskoj, a koji je dio najprestižnijeg svjetskog lanca Marriott sa sjedištem u SAD-u. Osim toga uvijek ćemo biti zahvalni veleposlanstvu SAD-a u Hrvatskoj koje nam je od prvog dana pružalo nesebičnu podršku u realizaciji projekta. Obilježavanje i podrška Dana nezavisnosti najmanji je prijateljski čin kojeg možemo napraviti", kazao je Komar.

Projekt Dalmatia Tower financiran je sredstvima HBOR-a, a tijekom gradnje u više ga je navrata posjetio bivši američki veleposlanik u Hrvatskoj, Robert Kohorst, a podršku je dolaskom na vrh tornja svojevremeno izrazio i Mark Fleming, aktualni otpravnik poslova američkog veleposlanstva u Hrvatskoj, a otvorenje očekuje se uskoro. 

VIDEO: Pogodite koliko koštaju ležaljke. Molim?!': TikTokerica otišla na Hvar nakon četiri godine pa je šokirale cijene

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije