Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PETRA DUGANDŽIĆ

Na nemoralnu ponudu odgovor je: Ne, hvala

'SPECIJAL EKRAN 07.10.2013., Zagreb - Glumica Petra Dugandzic.  Photo: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL'
Foto: 'Boris Scitar/Vecernji list/PIXSE'
1/3
13.10.2013.
u 16:19

Glumica koja gledamo u seriji "Stella" otkriva o kakvim ulogama mašta, kako je njezin suprug Saša svaki dan iznenađuje te smeta li im 13 godina razlike među njima

Kika je bivša pjevačka zvijezda koja svoju slavu želi vratiti postavši članicom žirija talent-showa "Stella". No, ponovno izlaganje javnosti otvorit će joj stare rane, ali i donijeti neke nove ljubavi. Kiku u glazbeno-dramskoj seriji "Stella", koja se prikazuje svake nedjelje na Novoj TV, igra Petra Dugandžić. Inspiraciju za lik 37-godišnja glumica pronašla je u mnogim poznatim osobama, a, kaže, posebno ju je motivirala vjerno prikazana priča o zakulisnom svijetu estradnog posla. Zbog uloge je Petra morala zapjevati i zaplesati, a to je zahtijevalo puno rada i znoja.

Pritisak zbog kolegica

– Neki podsvjesni pritisak uvijek je postojao s obzirom na to da mojim pretalentiranim kolegicama, Vandi i Sementi, nije nimalo lako stati uz bok. No "igrala" sam na svoje glumačke adute, a kako i sama Kika nije godinama nastupala, a neurednim životom uništila je glas, dozirali smo i kvalitetu njezine izvedbe kroz seriju – priča Petra i priznaje da se u ovom trenutku ne bi usudila prijaviti u neki talent-show.

– Da ih je bilo u vrijeme kada sam ja bila klinka, možda bih se i prijavila – kaže.

Kreativna producentica "Stelle" je Jelena Veljača, Petrina vjenčana kuma, ali njihov prijateljski odnos, kada je posao u pitanju, kaže glumica, pada u drugi plan.

– Jelena je veliki stručnjak, a ja sam, kao i svaki glumac, imala tisuću pitanja i zamolbi vezanih uz lik, no kako se volim našaliti - na moju žalost, vrlo je pravedna i uvijek uspješno odvaja privatno od poslovnog. Za svaku ulogu u njezinoj produkciji prošla sam audiciju kao i svi drugi, nema beneficija – priča glumica koja trenutno priprema predstavu "Harem" u kojoj igra s Ecijom Ojdanić, Barbarom Vicković i Nelom Kocsis, a premijera je 3. studenoga u kazalištu Vidra.

Željna transformacija

Kako glumci imaju privilegij da cijelu svoju karijeru pobjegnu od stvarnosti i barem pred kamerama budu netko drugi, tako i Petra ima svoja maštanja.

– U predstavi "Lijepa naša" u režiji Mirana Kurspahića igrala sam muškarca, a možda najizazovnija transformacija do sada tek mi slijedi u predstavi "Harem". Voljela bih u našoj produkciji doživjeti kompletnu transformaciju maskom i potpuni odmak od sebe poput Nicole Kidman u filmu "The Hours" ili Charlize Theron u filmu "Monster" – otkriva Petra.

No kako svaka medalja ima svoje dvije strane, ima je i gluma. Petra je jedno vrijeme radila u produkciji.

– Biti slobodni umjetnik s jedne je strane uzbudljivo i pruža osjećaj slobode izbora uloga, no konstantan stres oko prihoda često nije nimalo ugodan – kaže Petra i dodaje da nije bolesno ambiciozna kada je posao u pitanju.

– Uvijek postoji neka granica, i što sam dulje u ovom poslu, to sam svjesnija da mi ništa ne može kompenzirati miran san – priča. Nemoralnih ponuda nije imala, ali i da jest, na njih ima spreman odgovor.

– Nema tu velike filozofije, svatko ima pravo izbora, moj bi bio - hvala ne! – britko će Petra koja već godinu i pol uživa u skladnom braku sa Sašom Vrankovićem. Na pitanje cvjetaju li im i dalje ruže, Petra kaže: 
– Da ruže?! Vrtovi!

Buđenje uz cvijeće

A iako neki stručnjaci tvrde da je za kvalitetan odnos potrebno izbjegavati da se u krevet odlazi posvađan s partnerom, Petra kaže da se toga ne pridržava.

– Imam dojam da je bolje odspavati, jutro je ipak pametnije, barem po mom iskustvu. Svakako mislim da treba puno razgovarati, ali nikako forsirati da se stvari riješe naglo ili odmah – kaže glumica. Njezin Saša je svakodnevno iznenađuje sitnim znakovima pažnje pa se glumica svako malo budi uz bukete cvijeća. Iako je između njih 13 godina razlike, Petra kaže da njima to savršeno odgovara.

– Možda bismo to u nekom drugom životnom razdoblju više osjetili, no i dalje tvrdim da je za nas dvoje ta razlika idealna – kaže Petra koja nikada nije skrivala da se želi ostvariti kao majka.

– Nema idealnog trenutka za to. To se dogodi kad je suđeno. Zahvalna sam na svemu što sada čini moj život i da, spremna za svoju najveću ulogu koja tek dolazi – sa smiješkom će glumica.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije