Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'NIJEMCI SE NEĆE ODREĆI ODMORA'

Na njemačkom tržištu RH u top pet ljetnih destinacija

Zadar: Grad je i dalje pun turista
Foto: Sime Zelic/PIXSELL
1/6
15.02.2024.
u 09:19

Cilj nam je učvrstiti poziciju u Bavarskoj i nadograditi je dolascima u Hrvatsku cijele godine, rekla je u Münchenu ministrica Brnjac.

Na turističkom sajmu f.re.e, koji se od jučer do nedjelje održava u Münchenu, domaću ponudu predstavljaju Hrvatska turistička zajednica s 25 suizlagača, turističkih zajednica, nacionalnih parkova, hotelijera...

"Nakon što smo prošle godine bili zemlja partner ovdje u Münchenu, i ove godine Hrvatska prezentira ono najbolje iz ponude – od fascinantne kulture do mnogobrojnih aktivnosti u prirodi, kvalitetnog smještaja, koji uključuje i neke od najboljih kampova Europe, i ne manje važno – vrhunske eno-gastronomije. Bavarsko tržište iznimno nam je važno i cilj nam je učvrstiti našu poziciju, ali i nadograditi je u kontekstu cjelogodišnjeg putovanja Nijemaca u Hrvatsku", poručuje iz Münchena ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac, koja se na münchenskom sajmu susrela i s bavarskom ministricom prehrane, poljoprivrede, šumarstva i turizma Michaelom Kaniber, koja je i otvorila sajam.

Zadar: Grad je i dalje pun turista
1/6

Hrvatski turistički radnici susreli su se s predstavnicima FTI-ja, najvećeg bavarskog turoperatora i četvrtog najvećeg u Njemačkoj, nogometne udruge Bayerischer Fussball, koja broji gotovo 1,6 milijuna članova, te bavarske udruge autobusera s kojima će se razgovarati o mogućnostima suradnje u promociji hrvatskih destinacija. U suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom organizirana je i degustacija vrhunskih hrvatskih vina i sireva, te degustacije trogirskih rafiola i makarske torte. Posjetitelje sajma uveseljava Folklorno društvo Tempet.

"Njemačka je naše najvažnije turističko tržište koje u ukupno ostvarenim noćenjima u Hrvatskoj ima udio od oko 22 posto. To je značajna brojka koju respektiramo te je predstavljanje ukupne hrvatske turističke ponude na ovom sajmu za nas iznimno važno. Partneri s kojima smo se dosad susreli zadovoljni su dosadašnjim tijekovima, bukingom i najavama za ovu godinu. Usprkos izazovnoj godini, Nijemci se neće odreći svog odmora i putovanja. Uskoro nam slijedi i nastup na sajmu u Berlinu u ožujku, što će biti još jedna prilika za učvršćivanje naše pozicije na njemačkom tržištu", kazao je u Münchenu direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić i nadodao kako se Hrvatska nalazi među top pet ljetnih odmorišnih destinacija Nijemaca.

VEZANI ČLANCI:

Inače, Hrvatska je lani ugostila više od 3,3 milijuna njemačkih turista, koji su ostvarili 23,6 milijuna noćenja. Naših najbrojnijih gostiju Nijemaca je, pri tome, bilo čak tristotinjak tisuća više nego dotad rekordne 2019. No treba reći da su 2022. brojke bile čak i (naj)bolje. Te je godine Hrvatsku za odmor izabralo 3,4 milijuna Nijemaca i ljestvica očekivanja za 2024. je, u svakom slučaju, visoko postavljena.

VIDEO Hrvat skupo platio svoju odluku: 'Dvije minute parkinga 9,5 eura. Odlična reklama za hrvatski turizam'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije