Aurora Australis

Na putu prema zaglavljenom ruskom brodu australski ledolomac

brod
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/2
29.12.2013.
u 09:06

Zbog debelog leda kineski i francuski ledolomci nisu uspjeli doći do ruskog broda MV Akademik Shokalskiy na kojem se nalaze 74 osobe

Nova nada za ljude na ruskom brodu koji je zaglavio u ledu na Anktartici je australski brod Aurora Australis koji je na putu prema njemu.

Zbog debelog leda kineski i francuski ledolomci nisu uspjeli doći do ruskog broda, no BBC javlja da njihov dopisnik koji se nalazi na ruskom brodu kaže da su se pojavile velike pukotine zbog čega postoji nada da se brod možda i sam bude mogao pokrenuti.

Podsjetimo, ruski brod MV Akademik Shokalskiy ostao je zarobljen ledu prije nekoliko dana. Na njemu se nalaze 74 istraživača, turista i članova posade koji su u dobrom stanju.

>> 74-ero zarobljenih u ledu Antarktike: 'Nevjerojatno dobro podnose situaciju'

Komentara 5

Avatar ludi kekec
ludi kekec
11:30 29.12.2013.

"... zbog čega postoji nada da se brod možda i sam bude mogao pokrenuti." "bude mogao" koji je to jezik?

FT
ftahi
20:10 29.12.2013.

Ajde Rusi spasite ovih 74 jadnika, spasili ste ili oslobodili 6 milijuna rusa (Stalin).

FT
ftahi
11:49 29.12.2013.

Ova dva što su odustala trebali su zajedno krenuti u oslobađanje, svaki s jedne strane u pravcu zarobljenog vjerojatno bi uspjeli. Postoji način za samo oslobađanje - eksploziv koji mogu u bušotine postaviti i detonirati, naime došlo bi do bržeg stvaranja pukotina u ledu.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije