Sinoć je u Tinjanu, mjestu nedaleko od Pazina, zatvoren četvrti međunarodni Sajam pršuta na kojem su se mogli kušati pršuti iz Slovenije, Italije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske, a na sajmu su bili i gosti iz Poljske i Španjolske.
Sajam je u dva dana posjetilo više od 15.000 građana, ljubitelja ove skupe delicije. Na sajmu su svi proizvođači rezani pršut prodavali po 400 kuna za kilogram. Podijeljene su medalje, što je svrha ovog sajma, najboljim pršutima, a prema ocjenama 17 senzornih analitičara iz Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine, ove je godine šampion istarski pršut napravljen u pršutani Igora Ermana iz Kringe.
Zlatne medalje u kategoriji istarskog pršuta dobili su i pršuti Kod Milana iz Vodnjana, Jelenić iz Žminja te Mekiše iz Vižinade. Najbolji dimljeni pršut s kožom imala je pršutana Saurus iz Italije, inače partner ovogodišnjeg sajma u Tinjanu, a zlato je dobio i pršut pršutane Kulina Nova sela kraj Metkovića.
Drniški je najbolji!!!!!