BRUXELLES

Na G7 raspravljali o sankcijama Rusiji, Putin im poručio: 'Dobar tek'

G7
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/3
05.06.2014.
u 23:18

Putin ipak nije potpuno izoliran - danas se u Francuskoj sastao s Hollandeom i Cameronom

- Dobar tek - poručio je ruski predsjednik Vladimir Putin svjetskim vođama koji su se u Bruxellesu okupili na summitu G7, prenosi Reuters. Rusija je isključena sa sastanka zbog svoje uloge u Ukrajini, a summit je iz Sočija prebačen u belgijsku metropolu.

Državnici SAD-a, Velike Britanije, Francuske, Njemačke, Kanade, Italije i Japana na sastanku su zaprijetili uvođenjem snažnijih sankcija Rusiji ako Moskva ne pomogne u stabilizaciji istočne Ukrajine gdje, optužuje Zapad, potpomaže separatiste.

I dok je Rusija ovaj put ostavljena sa strane, Putinova izolacija samo je djelomična. Iz Sankt Peterburga je otišao u Francusku, gdje je danas večerao s predsjednikom Françoisom Hollandeom prije sutrašnjeg sudjelovanja na obilježavanju 70. godišnjice Dana D. Putin je u Francuskoj zakazao i sastanke s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel i britanskim premijerom Davidom Cameronom, ali ne i s američkim kolegom Barackom Obamom.

Diplomati kažu kako će Hollande na francuskom tlu pokušati organizirati i vrlo važan sastanak Putina i novoizabranog predsjednika Ukrajine Petra Porošenka.

- Pozvao sam Porošenka kako bi mogao biti ondje, jer on predstavlja ukrajinski narod koji je mnogo propatio tijekom Drugog svjetskog rata. Bit će ondje uz predsjednika Putina. Predsjednik Putin obaviješten je o tome - rekao je Hollande, prenosi Reuters.

>> Putin Hillary vratio za Hitlera: Ona je 'slaba'. Bolje je ne raspravljati sa ženama

Komentara 8

Avatar Ross_Komersant
Ross_Komersant
10:18 06.06.2014.

Kd su čuli " prijatan tek" zagrcnuli su se istog momenta...... ha ha a tek će.....

Avatar prodao sam  ukrajnu
prodao sam ukrajnu
09:11 06.06.2014.

neka jedu GMO mcdonalds kada neće da jedu kavijar

Avatar prodao sam  ukrajnu
prodao sam ukrajnu
12:53 06.06.2014.

Mnogo je zdravije konzumirati kavijar i kvas nego amerčke pljeskavice i Coca Colu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije