'SUSJEDI IZ PAKLA'

Na toalet u vlastitom stanu moraju ići s kišobranom jer im stalno cure fekalije

wc školjka
Foto: Shutterstock
19.12.2019.
u 16:01

- Nije nam nimalo ugodno znajući da cijela kupaonica vlaži. Da ne govorim o tome kako nam unučad ili bilo tko drugi jednostavno ne mogu doći u goste, jer kako im pojasniti da moraju uzeti kišobran kad idu na toalet - govore ogorčeni supružnici

Kako je živjeti kat ispod "susjeda iz pakla" itekako znaju supružnici Ljiljana Polih i Siniša Dumančić iz Osijeka koji u vlastitu kupaonicu ne mogu bez kišobrana jer im kroz kanalizaciju iz gornjega stana cure fekalije i štošta drugo, a sve to počelo je prije deset godina kada su se iznad njih u stan doselile 54-godišnja LJ. D. i njezina majka. 

- Njima non-stop curi i uzalud je što dolaze majstori i nastoje popraviti kvar kad već nakon mjesec dana bude isto. Problem je u tome što gospođa koja živi iznad nas nije psihički dobro i očigledno ne zna koristiti kupaonicu. U školjku baca raznu hranu, pa tako kod nas završava, uz fekalije, i razno voće i povrće, to se više ne da izdržati! - kazao je Dumančić za Glas Slavonije.

Dodaje kako očigledno svi do sada obavljeni radovi nisu dovoljni, odnosno da je vjerojatno negdje pukla cijev kroz koju se ispušta otpad, i to izravno njemu i supruzi u kupaonicu. Ni nakon spajanja cijevi situacija se nije promijenila, a Dumančić tvrdi kako je svaki pokušaj razumnog razgovora uzaludan jer susjeda smatra da curi u njegovoj, a ne u njezinoj kupaonici.

- Nije nam nimalo ugodno znajući da cijela kupaonica vlaži. Da ne govorim o tome kako nam unučad ili bilo tko drugi jednostavno ne mogu doći u goste, jer kako im pojasniti da moraju uzeti kišobran kad idu na toalet - govore supružnici.

 Više puta pozivali su i Grad Osijek da reagira jer se radi o gradskom stanu, a to je optvrdio i Krešimir Jakić, voditelj Odsjeka za stambeno gospodarstvo Grada Osijeka, dodajući da je za potrebe žurne sanacije vodovodnih instalacija odabran izvođač radova u dva navrata pokušavao ući u stan i utvrditi koje je radove potrebno obaviti.

- Još 2012. godine upozorili smo najmoprimca opomenom pred otkaz ugovora i utvrdili osnovanost predstavke korisnika-suvlasnika stambene zgrade. Pozvali smo je da se radi osiguranja reda, mira i čistoće pridržava kućnog reda, no utvrdili smo da najmoprimac nema osnovne higijenske navike, stan je zapušten i neodržavan. Ako Grad ne uspije ući u posjed, tražit će se preko Općinskog suda u Osijeku privremena mjera radi otklanjanja daljnje štete. U međuvremenu, pokušat ćemo uspostaviti kontakt - pojašnjava Jakić.

FOTO Scene koje su vas najviše iznenadile: Najveći hit bila je djevojka na parkiralištu

wc školjka
1/29
Ključne riječi

Komentara 1

TE
texas
23:38 19.12.2019.

Šteta nema fotke.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije