AKCIJA EASY CAR

Na zahtjev EPPO-a blokirana im imovina vrijedna 7,6 milijuna eura

Ilustracija
Daniele Mascolo/REUTERS
18.07.2024.
u 07:45

U prevarnoj shemi oko 1500 automobila iz Italije je prodano u Češku, Njemačku i San Marino. Lažno se prikazivalo da su kupljeni na području EU, zatim bi bili vraćeni u Italiju te registrirani, čime je izbjegnuto plaćanje 7,6 milijuna eura PDV-a.

Imovina vrijedna 7,6 milijuna eura, koja uključuje novac položen na bankovnim računima, nekretnine, luksuzna vozila, blokirana je u Italiji na zahtjev Ureda europskog javnog tužitelja, a u sklopu istrage poreznih prevara prilikom trgovine luksuznim vozilima. Zbog sumnje da su sudjelovali u toj poreznoj prevari uhićene su dvije osobe, kojima je određen istražni zatvor u domu. 

Tijekom istrage, kodnog imena Easy Car, utvrđeno je da su prevare na tržištu luksuznih automobila počinjenje uz pomoć dobro osmišljene sheme. U prevarnoj shemi oko 1500 automobila iz Italije je prodano u Češku, Njemačku i San Marino. Lažno se prikazivalo da su kupljeni na području EU, zatim bi bili vraćeni u Italiju te registrirani, čime je izbjegnuto plaćanje 7,6 milijuna eura PDV-a.

Plaćanje PDV-a u iznosu od 7,6 milijuna eura na nove registracije vozila, jer su lažirali porijeklo vozila. Sumnja se da ukupna vrijednost fakturiranih nepostojećih transakcija bila oko 20 milijuna eura, a zbog porezne prevare istragom je obuhvaćeno 17 osoba i sedam tvrtki.

VEZANI ČLANCI:

FOTO Kakva ljetna idila! Kupači u Zadru se uz prekrasan zalazak sunca rashladili u moru

Ilustracija
1/13

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije