uoči dana sjećanja

Na zgradi gradske uprave nalazi se Penavin plakat: Uz njega i plakat postrojbi koje su branile grad

Vukovar
Foto: Branimir Bradarić
1/2
17.11.2023.
u 17:19

Vijeće za domovinski pijetet nije se usuglasilo s plakatom za obilježavanje Dana sjećanja u Vukovaru koji je izradio vukovarski gradonačelnik Ivan Penava jer se na njemu spominje HOS te je istaknuto slovo "U" te je zbog toga izrađen novi plakat

Na zgradi gradske uprave u Vukovaru istaknut je danas veliki gradski službeni plakat Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991 godine. Riječ je o plakatu koji je izazvao brojne reakcije. Pored njega izvješen je i veliki plakat koji je vukovarski gradonačelnik nedavno najavio. Riječ je o plakatu s grbovima šest ratnih postrojbi koje su 1991 godine branile Vukovar. Na dnu je ispisana i poruka "Hvala vam!".

Vijeće za domovinski pijetet nije se usuglasilo s plakatom za obilježavanje Dana sjećanja u Vukovaru koji je izradio vukovarski gradonačelnik Ivan Penava jer se na njemu spominje HOS te je istaknuto slovo "U".  Vijeće je zatim izradilo novi plakat s kojim se Penava nije složio te je rekao da će u Vukovaru 18. studenoga biti jedna kolona i jedan plakat, odnosno onaj koji je predstavio Odbor za obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara. 

VEZANI ČLANCI:

"Dolazite u grad koji ima svoga gradonačelnika koji je autonoman i gdje postoje komunalne službe koje vode računa o tome i mjesta gdje se lijepe plakati, o čemu odlučuje grad. Gdje će zalijepiti te plakate ako ih izrade?", upitao je Ivan Penava gostujući studiju Večernji TV-a. Dodao je i da će, ako dođe do toga, dati nalog da se uklone "drugi“ plakati.

Premijer Andrej Plenković rekao je da je se radi o provokaciji koju orkestrira Domovinski pokret. "To im je zadnja šansa da privuku pozornost da uopće postoje. Vlada uvijek ide u Vukovar dostojanstveno i s poštovanjem. Mi smo predložili Saboru da se 18. studeni proglasi Danom sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje", zaključio je premijer.

VIDEO U Vukovaru ulovljena skupina ljudi sa srpskim vojnim obilježjima za uniforme

Komentara 4

Avatar Senf na kobasi
Senf na kobasi
18:45 17.11.2023.

Bravo gospodine Penava!🇭🇷

Avatar bimbopus
bimbopus
05:57 18.11.2023.

Nek se vidi nek se zna , prošli su pakao , umirali ,patili , žrtvovali su sve što su imali da bi Hrvarska bila slobodna kada je bilo najteže na cijedilu ih je ostavio i sam otac.

DE
dedač
00:41 18.11.2023.

tako treba

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije