Žarko Žgela

Načelnik općine Severin pijan mlatio konobaricu. Ne ide u zatvor, dobio je uvjetnu kaznu

Bjelovar: Unato? završetku radova mještani godinu dana ?ekaju na vodu
Damir Spehar/PIXSELL
18.10.2024.
u 15:45

Incident se dogodio 9. srpnja 2023. kada je Žgela, u društvu dvojice prijatelja, pijan fizički napao vlasnicu kafića jer im nije željela poslužiti piće nakon isteka radnog vremena

Načelnik općine Severin, Žarko Žgela (HDZ), osuđen je u petak na Općinskom sudu u Bjelovaru na godinu dana zatvora zbog napada na konobaricu, no kazna mu je preinačena u uvjetnu, što znači da neće služiti zatvorsku kaznu ako u iduće četiri godine ne počini novo kazneno djelo.

Incident se dogodio 9. srpnja 2023. kada je Žgela, u društvu dvojice prijatelja, pijan fizički napao vlasnicu kafića jer im nije željela poslužiti piće nakon isteka radnog vremena. Žgelin napad snimljen je i nadzornim kamerama, a snimka je zgrozila hrvatsku javnost. Na snimci se vidi kako načelnik u alkoholiziranom stanju nasrće na ženu i udara je više puta rukama po glavi.

Prema optužnici, Žgelu se teretilo za nasilničko ponašanje jer je verbalno i fizički napao vlasnicu kafića u Severinu koja mu nije željela poslužiti piće zbog završetka radnog vremena. Nakon što je prethodno uporno zahtijevao da mu se posluži piće, iako mu je vlasnica rekla da napusti lokal zbog završetka radnog vremena, verbalno i fizički ju je napao odnosno govorio joj pogrdne riječi te ju vrijeđao, ali i više puta udario otvorenim dlanom po desnom i lijevom uhu te obrazima, kao i zatvorenom šakom u potiljak i rame, što je kod vlasnice ugostiteljskog objekta izazvalo osjećaj poniženja i straha.

VEZANI ČLANCI:

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar loka
loka
16:18 18.10.2024.

Sramotno..ali nažalost tipično🤕

VO
Vorg
17:46 18.10.2024.

Hrvatsko pravosuđe što reći

SS
simpatican.simpa
17:40 18.10.2024.

Podrška našem nakaradnom pravosuđu, lijek je jedino pajser.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije