Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NESREĆA U VIROVITICI

Načelnik policije skrivio prometnu: Autom naletio na maloljetnika na pješačkom prijelazu

Ilustracija
Marko Prpic/PIXSELL
31.01.2024.
u 09:06

Očevid su obavili policijski službenici Policijske postaje Koprivnica, a zbog izazivanja prometne nesreće protiv vozača vozila je pokrenut prekršajni postupak.

U ponedjeljak, 29. siječnja, u 17:35 u Virovitici, u Ulici Augusta Šenoe, dogodila se prometna nesreća u kojoj je lakše ozlijeđen maloljetni pješak.

U prometnoj nesreći sudjelovao je načelnik Policijske uprave virovitičko-podravske koji je, upravljajući službenim policijskim vozilom bez policijskih obilježja, skretanjem u lijevo na križanju iz Ulice T. Masaryka u Ulicu A. Šenoe naletio na pješaka koji je prelazio cestu na obilježenom pješačkom prijelazu.

Pješaku je pružena liječnička pomoć u Općoj bolnici Virovitica te je nakon liječničke obrade otpušten na kućnu njegu, a utvrđeno je da je zadobio lake tjelesne ozljede. Oba sudionika alkotestirana su te nije utvrđena prisutnost alkohola u organizmu, javila je policija.

Očevid su obavili policijski službenici Policijske postaje Koprivnica Policijske uprave koprivničko-križevačke, a zbog izazivanja prometne nesreće protiv vozača je pokrenut prekršajni postupak.

VEZANI ČLANCI:

VIDEO Autobus u centru Rijeke naletio na pješakinju

Komentara 1

CR
crocro
21:34 31.01.2024.

Prometna nesreća se svakome može dogoditi. Meni je jedino nejasno tko je elkotestirao načelnika, da li njemu potčinjeni policijski službenici, ili njemu subordinacijom pretpostavljeni iz MUP-a RH. U principu alkotestiranje nekog sudionika u prometu, npr. policajca, može provesti njemu nadređenii policijski službenik. Ako se alkotestira policijski rukovoditelj, treba ga alkotestirati nadređeni policijski službenik itd. Ako se u ovome slučaju alkotestira načelnik policijske uprave, u policijskoj upravi nema njemu nadređenih pa alkotestiranje od strane policijskih služenika koji su njemu podređeni ne bi bili primjereno i može izazvati sumnju u objektivnost. Zato načelnika PU, treba alkotestirati njemu nadređeni policijski službenici MUP-a RH. Naravno, nitko ne sumnja da je u ovome slučaju načelnik PU bio potpuno trijezan i svjestan svojih postupaka. Kao što sam istaknuo, iz bilo kojih razloga svakome se može dogoditi ono što ne želi, ali za to će i odgovarati. U ovome slučaju, ne podnosi se kaznena prijava.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije