ELON MUSK

Najbogatiji čovjek svijeta trola na Twitteru: Zaboravio sam da si još živ

Elon Musk
Patrick Pleul/dpa-Zentralbild/POOL/dpa /DPA/PIXSELL
15.11.2021.
u 10:03

Musk je prošlog tjedna postavio na Twitteru anketu u kojoj je pitao ljude da li da proda 10 posto svojih dionica kako bi platio porez, na što je pozitivno odgovorilo 58 posto ljudi.

Najbogatiji čovjek na svijetu Elon Musk opet trola po Twitteru, a ovaj puta njegova meta je američki senator Bernie Sanders. 

- Moramo zahtijevati da ekstremno bogati pošteno plate svoj dio. Točka - tvitao je Sanders. 

 

- Zaboravljam da si još živ - odgovorio mu je Musk. Sat vremena kasnije upitao je Sandersa želi li da prodaja još dionica. 

 

Naime, Musk je prošlog tjedna prodao dionice Tesle u vrijednosti od 6,9 milijardi dolara. Iako to zvuči kao znatni iznos, riječ o manje o 4 posto dionica koje su u njegovom direktnom vlasništvu. Čelni čovjek Tesle je najbogatiji čovjek na svijet s imovinom koja se procjenjuje na 285 milijardi dolara i s tolikim bogatstvom on spada u Sandersov opis "ekstremno bogatih".  Sanders je predložio nedavno da najbogatiji plaćaju godišnji poraz od 0.1, što bi prema njemu osiguralo 4.35 trilijuna za državni proračun i prepolovilo bogatstvo milijardera u narednih 15 godina. 

Prava motivacija

Musk je prošlog tjedna postavio na Twitteru anketu u kojoj je pitao ljude da li da proda 10 posto svojih dionica kako bi platio porez, na što je pozitivno odgovorilo 58 posto ljudi. Prema pisanju CNN-a, upitano je da su baš rezultati ankete bili glavni motivator Musku. On bi mogao platiti čak 10 milijardi dolara u kolovozu ove godine zbog aktivacije opcije kupovine 22,9 milijuna dionica Tesle. 

Isto tako, mogao bi platiti porez u Kaliforniji u kojoj postoji porez na dobit. Musk se zbog toga preselio u Teksas, međutim i dalje provodi znatno vremena u Kaliforniji. 

VIDEO: Apsurdna pravila: Od sutra uhićenik može na sud bez potvrde ili testa, ali policajac ne


 

Komentara 1

ZA
Zapadnjak
10:23 15.11.2021.

Porezi na imovinu (u smislu da svake godine treba platiti određeni postotak od vijednosti imovine u proracun kao porez) i na nerealizirane dobiti su travestija i ne mogu se objasniti ni na jedan nacin osim pohlepom nezasitnih politicara koji su nesposobni dobro upravljati vec sad masivnim kolicinama novaca koja im dolazi na ruke u obliku vec sad previsokih poreza i drugih davanja... ako netko ima neki pametan nacin kako razlikovati luksuznu robu od normalne robe tada sam potpuno za to da se pdv (ili sales tax u SAD-u) za takvu robu poveca (postavlja se pitanje je li uopce moguce pravno postaviti stvari na nacin da pdv na neki sat iz trgovackog centra bude normalnih 25, a na rolex recimo 70 posto)... okvirno gledano, svaka vrsta potrosnje, naglasavam potrosnje, koja vristi "bogat sam" bi bila nesto sto je u redu oporezivati po meni, ali oporezivanje imovine svake godine i oporezivanje nerealizirane dobiti je cista otimacina uvjetovana pohlepom i zaviscu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije