OBILNA KIŠA

Najmanje 21 osoba poginula u poplavama u Dominikanskoj Republici, tisuće napustile domove

Pixabay/Ilustracija
20.11.2023.
u 06:52

Dominikanski predsjednik Luis Abinader nazvao je to "najvećom kišnom pojavom u povijesti zemlje''

Najmanje 21 osoba poginula je u Dominikanskoj Republici nakon obilne kiše tijekom vikenda, a tisuće njih napustilo je svoje domove, kazali su u ponedjeljak dominikanski dužnosnici koje prenosi BBC. Među poginulima je troje djece, a devetero Dominikanaca poginulo je nakon što je jaka kiša izazvala urušavanje zida tunela na autocesti u glavnom gradu Santo Domingu.

Operativni centar za hitne slučajeve (COE) priopćio je kako je kiša prouzročila poplavljene kuće, nestanke struje te oštetila mostove i ceste.

Dominikanski predsjednik Luis Abinader nazvao je to "najvećom kišnom pojavom u povijesti zemlje'', dodajući da je nastava u školama obustavljena do srijede kako bi se zajamčila sigurnost učenika i nastavnika.

VEZANI ČLANCI:

Očekuje se da će se kiša, koja je posljedica tropske ciklone, nastaviti u dijelovima zemlje u ponedjeljak, priopćilo je američko veleposlanstvo. Većina od 32 pokrajine u zemlji i dalje je pod crvenim i žutim vremenskim uzbunama, dodaje se.

Među poginulima je i četvero američkih državljana te troje iz susjednog Haitija, izvijestila je novinska agencija AFP.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije