Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MUČNI PRIZORI

Najpotresnija slika Bošnjaka: 'Roda leži kraj mladunčeta, ali ne može na noge. Nije jedina...'

Uginula roba
Facebook/ANIMALEX-Udruga za pravnu zaštitu životinja
02.07.2024.
u 17:38

Jedna mlada obitelj roda podigla je svoje gnijezdo, u njemu su jedna odrasla roda i mladunče, a samo pet metara dalje na travi leži uginulo drugo mladunče i odrasla roda na umoru.

Jako nevrijeme pogodilo je u ponedjeljak dio Hrvatske, a najgore je bilo u Bošnjacima. Osim velike materijalne štete, zabilježeni su i tužni prizori pokraj ceste. Naime, jedna mlada obitelj roda podigla je svoje gnijezdo, u njemu su jedna odrasla roda i mladunče, a samo pet metara dalje na travi leži uginulo drugo mladunče i odrasla roda na umoru.

Roda, nažalost, ne može na noge, no leži pokraj svoga mladunčeta i čeka da netko dođe po njih. I tako od ponedjeljka u 19:30.  Po drvenim stupovima i dimnjacima u Bošnjacima ima sigurno 15-20 gnijezda roda, a takvi prizori su učestali, piše Jutarnji list.

– Mi smo ovdje spremni primiti sve rode koje su nastradale. Već su nas kontaktirali ljudi iz Županje i prema mojim informacijama u tijeku je akcija obilaska terena u Županji i Bošnjacima, jer je riječ o 10-15 raznih vrsta ptica koje su nastradale i koje će vatrogasci prikupiti, a onda dovesti k nama na oporavak – kazao je Marko Milec, iz Zoološkog vrta obitelji Milec u Ruščici kod Slavonskog Broda, koji je i Centar za zbrinjavanje zaštićenih životinja.

VEZANI ČLANCI:

FOTO Oštećeni krovovi, razbijeni automobili: Snimke iz zraka otkrivaju razmjere katastrofe u Bošnjacima

Uginula roba
1/21
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije