Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U 2023. GODINI

Najskuplji stambeni kvadrati u Hrvatskoj prodani u maloj istarskoj općini

Na?elnik op?ine Bale Edi Pastrovicchio te luksuzne nekretnine u mjestu
Foto: Sasa Miljevic / PIXSELL
1/6
02.05.2024.
u 21:55

"Svake godine cijene nekretnina u Rovinju rastu što utječe na cijenu nekretnina u Balama, odnosno daje im neku trajnu vrijednost", komentirala je Tanija Čubrilo

Tržište nekretnina bilježi usporavanje rasta cijena, no potražnja za kvalitetnim stanovima i kućama u Hrvatskoj i dalje je velika. Prosječna cijena novogradnje prošle je godine bila oko 2.250 eura po četvornom metru, a u Zagrebu gotovo 2.700. Agencije za nekretnine ističu da se cijene novogradnje uglavnom kreću od 2 do 6 tisuća eura po četvornom metru. Unatoč tome, postoje i one koje postižu cijenu od 10 tisuća eura, posebice na Jadranu. 

U općini Bale lani su prodani, u prosjeku, najskuplji stambeni kvadrati u zemlji, navodi HRT. Naime, malo istarsko mjesto ima 1.300 stanovnika, a 15 stanova prodano je po prosječnoj cijeni od 4839 eura.

"Svake godine cijene nekretnina u Rovinju rastu što utječe na cijenu nekretnina u Balama, odnosno daje im neku trajnu vrijednost. Druga stvar je miran ruralni život, a opet blizina razvijene obale", komentirala je Tanija Čubrilo, agentica nekretninama.

Parcele u Balama, kako smo objavili 2022. godine, prodavale su se za kunu. Bila je riječ o demografskoj mjeri, odnosno o privlačenju i zadržavanju mladih. S druge strane, luksuzni kvadrati privlače strance.

 

GALERIJA Znate li koje je najdulje selo u Hrvatskoj? 'Idem k susjedu tamo može značiti i nekoliko kilometara'
Na?elnik op?ine Bale Edi Pastrovicchio te luksuzne nekretnine u mjestu
1/8

Komentara 6

KO
Kolumbo
08:31 03.05.2024.

ISTRA raj na zemlji

AK
Aka
01:07 03.05.2024.

Ne kužim kak neko iz Zg npr. može dat tolke novce za selendru u Balama kaj mu nije najlepše doma? Kakve Bale? Ja bez ZG nemrem duže od tjedan dan a za tih tjedan dan platim si par dana hotela di god hoću i to je to.

Avatar IvanR
IvanR
06:04 03.05.2024.

Draca obicna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije