Iako na dan održavanja Gastra nije na ŠRC-u Korani bio velik broj posjetitelja, ta je priredba postala apsolutni hit Dana piva.
Vrhunske delicije
Gastro je i dosad bio najpopularnija manifestacija koju organizira Obrtnička komora Karlovačke županije i Udruženje obrtnika grada Karlovca. Približavanje građanima donijelo je još veću popularnost.
– Ovo što se nudi na izložbenim stolovima iznimno je vrijedno i mogu slobodno reći da su naše delicije nešto najvrednije što ima europska kuhinja. Zato treba sačuvati sve te originalne recepte – rekao je na otvaranju izložbe Ante Mihić uime ugostitelja Šibensko-kninske županije koji su već tradicionalni gosti Gastra.
Darko Stanković, predsjednik Obrtničke komore Karlovačke županije, zahvalio je mnogobrojnim gostima i uzvanicima na dolasku, a preporučio je i da sve izloženo treba pojesti. To nije bilo previše teško jer su stolovi već i vizualno nudili mnoštvo iznimno atraktivnih jela.
– Odlučili smo se ovog puta predstaviti s pršutom od medvjeda, vepra i jelena te kobasicom od divljači koje nudimo kao hladno predjelo. Toplo predjelo su kardinalski štrukli, dok smo za glavno jelo pripremili odreske svetog Huberta s domaćim žgancima i njokima – predstavio je dio jelovnika restorana Gradina iz Josipdola Vinko Pavlić.
I na ostalim stolovima bilo je mnogo delicija, a svi posjetitelji mogli su ih probati u neograničenim količinama, tek uz simboličnu participaciju.
Stigli i vinari
Velik broj posjetitelja odlučio se obići i štand Udruge vinogradara, vinara i voćara iz Ozlja koji su predstavljali svoje proizvode. Izvrsnu i odlično posjećenu manifestaciju upotpunili su učenici Trgovačko-ugostiteljske škole s koktelima.
Na Gastru su još nastupili gostionica Vinski te restorani Kvaka, Lovački rog i Dolcevita iz Karlovca, Zeleni kut i DP iz Zvečaja te Žganjer iz Jaškova.