hrt u Beču

Nakon 10-ak godina emisija Lijepom našom snimljena u Beču

lijepom našom beču
VL
23.05.2010.
u 09:21

Snimka prvog dijela javnog snimanja HTV-ove emisije u Beču na rasporedu je u nedjelju 3. lipnja na Drugom programu, dok će se drugi dio emisije „Lijepom našom“ emitirati u nedjelju 10. lipnja na istom programu.

BEČ – Pod pokroviteljstvom gradova Zagreba i Beča u subotu navečer u bečkoj gradskoj dvorani (Stadthalle), u nazočnosti oko dvije tisuće Hrvata, održano je javno snimanje HTV-ove zabavno-glazbene emisije „Lijepom našom“.

U do posljednjeg mjesta popunjenoj bečkoj dvorani u kojoj gostuju mnoge poznate svjetske zvijezde, u gotovo petosatnom programu, koji se je odužio zbog učestalih tehničkih problema, mnogobrojni uzvanici među kojima su bili zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, zastupnik Zemaljskog parlamenta Beča Norbert Bacher-Lagler, hrvatski veleposlanik u Austriji Zoran Jašić i drugi, mogli uživati u bogatom kulturno umjetničkom programu.

Vrhunac večeri bio je nastup poznatih pjevačkih zvijezda iz Hrvatske, Jasne Zlokić, Krunoslava Kiće Slabinca, Šime Jovanovca, Ćire Gašparca, Duška Kuliša i Marije Pavković i Slavonskih dukata. Nastupilo je i 20-tak folklornih ansambala i kulturnih društava, među kojima Anno 93, Rubina, Šokadija, Busovača, SK Hercegovina, AKro BiH, Cro Vienna i Napredak iz Beča, te KUD Hrvatski dom iz Linza i Welsa i Napredak iz Graza. Gradišćaanske Hrvate u Austriji, Mađarskoj i Slovačkoj predstavljalo je osam folklornih i pjevačkih ansambala : Kolo Slavuj, Graničari, Hadenjaki, Basbaritenori, Staro vino, Paxi, Štrabanci i Čunovski bećari.

Publici su se uspješno predstvili i mladi hrvatski glazbenici, Vedrana Kovač, Antonija Mirat i Luka Gudelj uz pratnju Ivane Rački (violina) i Leonida Bjelayeva (piano), te bečki Hrvat Matej Mijić. Među austrijskim izvođačima bili su Gerry Kenroh, Kurt Strohner, D“holerhansln, Österreich Musikanten i Duo Memory.

Kroz program je vodio urednik emisije „Lijepom našom“ Branko Uvodić.

Organizator tog glazbeno-scenskog megaspektakla koji njeguje tradicionalnu hrvatsku glazbu i ples bila je Hrvatska televizija u suradnji s nizom hrvatskih udruga u Austriji i gradišćanskim Hrvatima.

Snimka prvog dijela javnog snimanja HTV-ove emisije u Beču na rasporedu je u nedjelju 3. lipnja na Drugom programu, dok će se drugi dio emisije „Lijepom našom“ emitirati u nedjelju 10. lipnja na istom programu.

 

Komentara 2

OB
-obrisani-
15:46 23.05.2010.

Kako bi bilo da Srbi sa emisijom \"Velikom našom\" stignu snimati emisiju u Karlobag?!

AG
Agramer198
05:53 24.05.2010.

hahahaha kaj ne znaš)) ma Srbija je do Tokija stoga bi se u Japanu trebalo snimati XD

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije