Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
potraga za drugim i dalje traje

Nakon filmskog bijega iz riječkog zatvora, bjegunac uhićen dok je išao po robu kod brata: Planirao se sam predati?

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/3
03.07.2024.
u 09:43

Majka uhićenog bjegunca je izjavila kako je njezin sin pobjegao zbog loših uvjeta i nasilja u zatvoru.

Jedan od dvojice bjegunaca iz riječkog zatvora pronađen je i uhićen na zagrebačkom području, potvrdila je u utorak navečer primorsko-goranska policija. Policija ga je uhitila dok je kod brata uzimao stvari za povratak u zatvor, jer kako doznaje 24sata muškarac se planirao sam predati riječkom zatvoru tijekom dana, ali ga je zagrebačka policija preduhitrila

U petak dvojica zatvorenika pobjegla su iz riječkog zatvora tijekom šetnje u zatvorskom dvorištu, iskoristivši priliku da preskoče zid i pobjegnu. Majka uhićenog bjegunca javila se redakciji 24sata i izjavila kako je njezin sin pobjegao zbog loših uvjeta i nasilja u zatvoru. Prema njezinim riječima, sin se žalio na loš tretman i probleme s drugim zatvorenicima te je tražio premještaj u Zagreb koji mu nije bio odobren. Potraga za drugim bjeguncem još uvijek traje.

Podsjetimo, po neslužbenim informacijama, dvojica zatvorenika popeli su se na zid zatvora, visok četiri metra, prešli preko žilet-žice na vrhu zida, te skočili s visine od sedam metara na prostor s vanjske strane zatvora. Iz Ministarstva pravosuđa tada je priopćeno da su prilikom udaljenja i savladavanja prepreka, osobe lišene slobode pretrpjele tjelesne ozljede čiji intenzitet nije utvrđen. Mjera istražnog zatvora bila im je određena zbog imovinskih delikata.

VEZANI ČLANCI: 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije