Slavljenički program

Nakon HTV-a proizvodimo najviše svoga programa u zemlji

'31.01.2011., Ulica petra Kresimira, Varazdin, Ekipa VTV televizije u studiju tijekom snimanja Vekerice Photo: Marko Jurinec/PIXSELL'
'Marko Jurinec/PIXSELL'
01.02.2011.
u 08:00

Dnevno iz radionice VTV-a izađe do 10 sati vlastitih vijesti i emisija. Njima se spremaju pokriti i Koprivnicu, koja im je sada najveći marketinški izazov

Slavljenički program pripremila je VTV televizija iz Varaždina u povodu 19. rođendana. Gradska televizija, koju je 1. veljače 1992. godine osnovalo petero novinara i entuzijasta, napredovala je toliko da ima 33 stalno zaposlenih.

Prve ratne snimke

– Imali smo opremu i uoči rata i čekali (zakonske) uvjete za osnutak. Već i prije toga HTV je objavljivao naše snimke, koje su bile među prvim ratnima, sa znakom VTV-a. Nas nekoliko radilo je sve, nije bilo specijalizacija – prisjeća se direktor televizije Marijan Varović. S godinama VTV je postao značajan za područje izvan Varaždina i prvi u zemlji postao regionalnom televizijom. Danas signalom pokriva Varaždinsku, Međimursku, Koprivničko-križevačku te većinu Bjelovarsko-bilogorske te Krapinsko-zagorske županije. Vide se i u Mađarskoj i u Austriji do Graza, a preko MAX-TV-a u cijeloj Hrvatskoj te preko interneta i u svijetu.

– Nakon HTV-a 1 i 2 sami proizvodimo najviše programa u zemlji, do 10 sati dnevno. Različite vijesti, mozaične, glazbene, sportske i zabavne emisije... I sami smo svoji. Živimo od reklama i u manjoj mjeri od proizvodnje sadržaja za različite klijente – kaže Varović.

VTV gleda populacija srednje dobi, od 35 do 60 godina. Najgledanij su vijesti pa dnevna emisija jutarnja Vekerica, a tjedna Popevke i štikleci snimat će se izvan studija. Poput Lijepom našom, organizirat će je u različitim dvoranama – već je dogovoreno snimanje u Cestici.

Žive od reklama

Kako žive od marketinga, VTV-u je važno i novinarski te emisijama pokriti što veće područje izvan Varaždina kako bi bili zanimljiviji oglašivačima. U Čakovcu su pred otvaranjem dopisništva, u Lepoglavi imaju novinara s opremom, a najzanimljivije "novo tržište" im je Koprivnica, u kojoj pregovaraju o otvaranju dopisništva.

– U Koprivnici smo sad najviše angažirani – otkriva Varović.

Ključne riječi

Komentara 6

US
Uman SS
09:42 01.02.2011.

Najbolji ste !!! Čestitke za rođ.

Avatar condor
condor
09:59 01.02.2011.

Sorry: Glavan = Glavak

Avatar condor
condor
09:52 01.02.2011.

Dali je iz vaše sredine ponikla i hdz-ova umotvorka, Sunčica Glavan ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije