TURIZAM Brojni se gosti u ljetovalištima na našoj obali zbog lošeg vremena dosađuju jer većina hotela nema zatvorene bazene i ostale zabavne sadržaje

Nakon kiše na Veliku Gospu gotovo je s ljetnim vrućinama

15.08.2005.
u 20:22

Osim naših građana, ovih dana vremensku prognozu pozorno prate i stotine tisuća turista na našoj obali. Mnogi su jadranski gosti već naučili i onu, kako se u narodu uobičajilo reći, da je s kišom na Veliku Gospu gotovo s ljetom. Je li uistinu tako? U Državnom hidrometeorološkom zavodu kažu da se na tu pučku izreku ne bi oslanjali, ali i da je barem za sljedećih deset dana gotovo s ljetnim vrućinama. Jadranski će se turisti tako do kraja odmora još nakupati u zatvorenim bazenima.

Naravno, ako su odsjeli u malobrojnim hotelima na obali koji se mogu pohvaliti da ih imaju, poput umaškog “Koralja”. - Kad kiši gosti su na bazenu, na fitnesu ili u wellness centru. Mnogi odlaze i na agroturistička imanja u unutrašnjosti Istre - kažu u “Koralju”. U dubrovačkom Excelsioru kažu da kišne sate većina provodi na bazenu ili u centru za uljepšavanje.

- Za djecu imamo animacijski tim, a odrasli baš i nemaju što raditi. Većina se vrti po gradu i šopingira - kažu u hvarskom hotelu. Ništa bolje ne provode se niti gosti u novovindolskom hotelu “Lišanj”. Hotelska im animatorica, doduše, nudi pilates, aerobiku... No, većina ipak vrijeme provodi uz karte, šah ili u šetnji. - Kad pada kiša htjeli bi u unutarnji bazen i solarij, da se barem preplanuli vrate kući. Nažalost, to im ne možemo pružiti - odgovaraju u “Lišnju”. Da stvar bude gora, Lišanj ima zatvoreni bazen koji u srpnju i kolovozu - ne radi.

- U ta dva mjeseca obično nema zanimanja za kupanje na bazenu. Tko bi mislio da će biti ovakvo vrijeme. Pripreme za njegovo otvaranje prevelike su da bismo to sada izveli - kažu domaćini. Mnogi će gosti tako odmor u Hrvatskoj zapamtiti i po dosadi.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije