Više stotina građana Požege kušalo je na otvorenom prostoru u pješačkoj zoni četrdesetak kulena na javnoj degustaciji koju je priredila Turisička zajednica grada Požege usklopu tradiocionalne Kulenijade 2012.
- Ovogodišnja proizvodnja kulena na imanjima obiteljskih gospodarstava pokazuje ujednačenu kvalitetu čemu su sigurno pogodovali klimatski uvjeti posebice tijekom zimskih mjeseci, a vidljivo je da proizvođači trebaju još više obratiti pažnju na odabir mesa i začina - kazao je dr. Marko Krznarić, znanstveni suradnik Veterinarskog zavoda Vinkovci, inače predsjednik ocjenjivačkog suda, nakon ocjenjivanja 45 kulena u sklopu 32. gastronomsko-turističke priredbe Kulenijada u Požegi. Tradicionalni domaćin ocjenjivanja bila je Mesna industrija Papuk d. d. Kutjeva gdje su svoje kulene donijeli proizvođači iz četiri slavonske županije, te iz Sisačko-moslavačke županije.
I ove godine kulena su upućeni su na trihineloskopsku analizu u Vinkovce gdje je metoda tzv. umjetne probave pokazala da su ispravni. Pobjednici ovogodišnje Kulenijade bit će proglašeni na završnoj priredbi 29. lipnja pod pokroviteljstvom grada Požege kada će im biti dodijeljene nagrade, a bit će proglašen i šampion priredbe.