LEJLA FAZLAGIĆ PAŠIĆ

Nakon osam godina skrivanja u Hrvatskoj, sarajevska sutkinja pojavila se na sudu: 'Došla sam obraniti svoju čast'

Foto: Instagram
1/2
26.08.2024.
u 12:34

BiH je od Hrvatske bezuspješno tražila izručenje Fazlagić Pašić, što je odobrio i Vrhovni sud, no do toga nikada nije došlo, a za njom je bila na snazi međunarodna tjeralica.

Nekadašnja sarajevska sutkinja Lejla Fazlagić Pašić, koja se osam godina skrivala u Hrvatskoj u bijegu od bosanskohercegovačkog pravosuđa, u ponedjeljak se ipak pojavila na Županijskom sudu u Sarajevu kako bi se tamo izjasnila o krivnji po optužnici koja je tereti za zloporabu službenog položaja i ovlasti. Fazlagić Pašić na ročištu je kazala kako se ne osjeća krivom.

"Vratila sam se kako bih obranila svoju čast", kazala i pritom pokušala iznijeti tvrdnju kako joj je optužnica "napakirana" odnosno kako je rezultat sukoba što ih je imala s nekadašnjom glavnom tužiteljicom Sarajevske županije Dalidom Burzić, sadašnjom sutkinjom Suda BiH.

Nekadašnju sutkinju Općinskog suda u Sarajevu tužiteljstvo tereti da je od 2009. do 2016. godine bila pripadnica organizirane kriminalne skupine nezakonito dopuštajući upisivanje vlasništva nad nekretninama umrlih na osobe koje nisu imale pravo nasljedstva. Takve kuće i stanovi potom su prodavani, a članovi skupine dijelili su dobit.

VEZANI ČLANCI: 

Procjena je da su pripadnici skupine koju je predvodio nekadašnji ministar unutarnjih poslova BiH Alija Delimustafić uz pomoć bivše sutkinje protuzakonito preknjižili nekretnine vrijedne između četiri i pet milijuna eura. BiH je od Hrvatske bezuspješno tražila izručenje Fazlagić Pašić, što je odobrio i Vrhovni sud, no do toga nikada nije došlo, a za njom je bila na snazi međunarodna tjeralica.

Bivša je sutkinja u studenom 2023. posredstvom odvjetnice ponudila nagodbu, odnosno povratak u BiH kako bi se izjasnila o krivnji, ako međunarodna tjeralica bude ukinuta, a njoj zajamčeno da ne ide u pritvor do okončanja postupka. Tu je nagodbu pravosuđe BiH i prihvatilo pa se sada očekuje nastavak sudskog postupka po optužnici koja je razdvojena od Delimustafića i ostalih pripadnika kriminalne skupine. Fazlagić Pašić na ročištu u ponedjeljak zatražila je da joj sud dopusti povremene odlaske u Hrvatsku dok traje postupak pravdajući to zdravstvenim stanjem njenog djeteta koje tamo živi.

>>> FOTO Nitko ne zna kako su nastale: Misteriozne kamene kugle velika su atrakcija u BiH

1/24
Ključne riječi

Komentara 1

KI
kingtom
13:28 26.08.2024.

Ja nisam upoznao poštenog suca? Možda nisam imao sreće :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije