TRAGEDIJA NA RAMSKOM JEZERU

Dvoje nastradalih u BiH su iz Čakovca. 'Prije nekoliko dana iznajmili su kuću, bili su na odmoru'

BiH: Panorame Ramskog jezera i Livanjskog i Duvanjskog Polja
Zvonimir Barisin /HaloPix/Pixsell
26.08.2024.
u 12:24

Iako je vodostaj Ramskog jezera dosta nizak, potragu za muškarcem rođenim 1992. godine otežava muljevito tlo

Ronilački timovi nastavili su jutros potragu za tijelom mladića koji je stradao u nesreći na Ramskom jezeru kod mjesta Šćit, dok je tijelo djevojke izvučeno iz jezera u nedjelju. Ondje su, nažalost, nastradali djevojka A. D. (28) i mladić A. Ž. (32), hrvatski državljani koji, prema neslužbenim informacijama, dolaze iz Čakovca.

Iako je vodostaj Ramskog jezera dosta nizak, potragu za muškarcem rođenim 1992. godine otežava muljevito tlo. "Utvrdili smo identitet nastradale osobe, a s njom je bila i osoba inicijala A. Ž., isto iz Čakovca, za kojom se tragalo cijelu noć, dok uvjeti nisu bili nemogući za traganje", kazao je Ljudevit Marić, glasnogovornik MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije. "Jutros oko 7:30 specijalne postrojbe i jedinice za operativnu potporu MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije otišli su na teren, tako da se nadamo da ćemo tijekom dana izvući drugu osobu."

HRT javlja da dvoje mladih Čakovčana u BiH nisu bili prvi put. "Kao turisti dolazili su i ranijih godina. Prije nekoliko dana ovdje su iznajmili kuću i boravili na godišnjem odmoru. Jučer popodne odlučili su se okupati u Ramskom jezeru, međutim došlo je do strašne tragedije. Još nitko sa sigurnošću ne zna što se točno dogodilo", izvijestio je reporter HRT-a.

MUP HNŽ-a ranije je objavio službeno priopćenje o tragediji na Ramskom jezeru. "25. kolovoza 2024. godine u 16:20 PS Rama obaviještena je da je na Ramskom jezeru u mjestu Šćit došlo do utapanja dvije nepoznate osobe. Odmah su na lice mjesta izašli djelatnici policije i Hitne pomoći te je oko 16:40 iz jezera izvučeno tijelo NN ženske osobe, dok druga osoba nije pronađena. Naknadnim provjerama utvrđen je identitet osoba, i to A. Ž.(1992.) iz Čakovca, za čijim tijelom se još traga, i A. D. (1996.) iz Čakovca."

VEZANI ČLANCI:

FOTO Znate li da kroz Hrvatsku protječe najhladnija rijeka na svijetu, evo o kojoj je riječ

BiH: Panorame Ramskog jezera i Livanjskog i Duvanjskog Polja
1/14
Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Aurel
Aurel
14:57 26.08.2024.

"Prije nekoliko dana iznajmili su kuću" - IZNAJMILI su kuću??? info za ovog novinara - "iznajmiti" znači DATI u najam nešto. a sasvim je SUPROTAN pojam UNAJMITI - uzeti u najam. gradivo trećeg razreda pučke škole.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije