PROSVJED

Nakon petosatne blokade seljaci u Suhopolju odvezli traktore s ceste

prosvjed
Dragutin Šantoši / Večernji list
28.02.2012.
u 14:05

Od 14 sati sve prometnice u županiji su prohodne, a na dva punkta seljaci pored cesta s traktorima čekaju vijesti iz Zagreba

VIROVITICA – Od 14 sati sve su prometnice na području Virovitičko-podravske županije prohodne, a seljački prosvjednici ostali su još samo pored prometnica D2 u Suhopolju i D5 u Terezinu Polju gdje ne ometaju odvijanje prometa ovim državnim cestama.

– Središte Suhopolja danas smo traktorima blokirali od 9 do 14 sati, a hoće li blokada biti još, ovisit će o vijestima koje očekujemo iz Ministarstva poljoprivrede u Zagrebu. Uz potporu zahtjevima mljekara mi i dalje tražimo da se razriješi problem oko 1200 hektara državne zemlje na području općine Suhopolje koju općina treba dati u zakup ili prodati, kaže Miroslav Šimić, predsjednik Udruge poljoprivrednih proizvođača Općine Suhopolje. Na području Virovitičko-podravske županije u prosvjedu je do jučer bila i Udruga seljaka Virovitičko-podravske županije, koja je prošlih godina bila najglasnija u stvaranju cestovnih blokada, ali u ovom prosvjedu članovi županijske udruge nisu blokirali prometnice. 

– Nakon tri dana prosvjeda u Jugovu Polju donijeli smo odluku o prestanku prosvjeda jer nam se u prosvjedima priključio samo jedan mljekar. Svi ostali mljekari iz okolice ostali su kod kuće. Prekidom našeg prosvjeda nije prestala naša potpora proizvođačima mlijeka pa smatram da ne smiju odustati od traženja realne cijene za svoje mlijeko. Svoje snage trebaju umjeriti na pregovore s otkupljivačima za pregovaračkim stolom – smatra predsjednik Zvonko Pipić.

 

Ključne riječi

Komentara 1

SI
sitnalov
14:26 28.02.2012.

Nisu ostali kod kuće nego su ostali kod farme. Ljudi vjerovatno rade a ne gledaju televiziju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije