Ubojstvo - samobor

Nakon pijanke s lovcima došao doma i ubio brata

policija, ubijen (1)
Foto: Tomislav Miletić/Pixsell
1/3
04.06.2012.
u 09:18

Janko K. je pucao na starijeg brata Miloša, koji je ubrzo preminuo, i to, tvrde upućeni, pred očima njihove nesretne devedesetogodišnje majke Ane

Strašna obiteljska tragedija potresla jemaleno mjesto Kravljak kod Samobora u blizini slovenske granice.

Janko K. u dobi od 63 godine pucao je na svog četiri godine starijeg brata Miloša, koji je ubrzo preminuo, i to, tvrde upućeni, pred očima njihove nesretne devedesetogodišnje majke Ane.

Susjeda zvala policiju

Nakon toga, vjerojatno shvativši kakvu je strahotu učinio, pijani Janko oružje je uperio sebi u glavu i povukao obarač. Preživio je i trenutno se s teškim ozljedama glave nalazi na liječenju u zagrebačkoj KB Sestre milosrdnice. Nije u životnoj opasnosti.

Sve se to dogodilo još u nedjelju navečer nešto iza 21 sat, tvrde upućeni, no policija je o tragediji obaviještena idući dan - dakle jučer u jutarnjim satima. Kontaktirala ih je, neslužbeno doznajemo, mještanka koja je ujutro oko 7 sati slučajno pronašla Miloševo beživotno tijelo u dvorištu njihove obiteljske kuće. Moguće je da majka Ana K. nije mogla nikoga nazvati upomoć jer su zbog kvara telefonske linije u mjestu prekinute. Osim toga Ana K. se zbog svoje dobi vrlo teško kreće, a mještana ima malo jer se radi o vikandaškom naselju s malo lokalnog stanovništva.

Njihov obiteljski poznanik pak tvrdi da do tragedije ne bi niti došlo da problematičan Janko taj dan u sebe nije sasuo ogromne količine alkohola.

Bratske razmirice

– U nedjelju ujutro Janko je otišao na tradicionalnu lovačku zabavu na Žumberačkoj gori. Sigurno se tamo nije išao moliti, išao se zabavljati i zabavljao se do navečer. A pio je cijelo vrijeme! Njegov stariji brat je krenuo u sasvim drugom smjeru - na jutarnju misu, a zatim na proštenje u jednom obližnje mjesto – ispričao nam je jedan dobro informirani mještanin, dodajući da se nakon fešte Janko vratio kući i navodno ničim izazvan, osim klasičnim bratskim razmiricama, upucao Miloša, a zatim pokušao ubiti sebe.

Teško ranjen ostao je ležati u kući gdje ga je na koncu pronašla policija.

– To je strašno. Alkohol je kriv za ovu nesreću. Jadna njihova majka, imala je samo njih dvojicu – kaže jedan mještanin koji obitelj poznaje nekoliko desetljeća.

Stradalog Miloša lokalno stanovništvo poznavalo je po izrazito dobrodušnom i ugodnom karakteru.

Živjeli su zajedno

– Bio je blago mentalno i fizički zaostao, ali uvijek je bio spreman pomoći svojoj majci oko kuće. Uređivao je dvorište, brinuo se za zemlju i nikada mu nije bilo teško nešto napraviti.

Za razliku od njega Janka poslovi baš previše ne zanimaju – ispričao je njihov poznanik, dodajući da su braća rođena i odrasla u tom kraju.

Ni jedan ni drugi brat nikada nisu stavili vjenčani prsten na ruku tako da su cijeli život živjeli zajedno s majkom. Također, zajedničko im je bilo što su obijica bili nezaposleni.

Policijski očevid trajao je do poslijepdonevnih sati. Je liJanko K. imao dozvolu za oružje kojim je usmrtio svog starijeg brata Miloša trebalo bi se saznati danas kao i ostale okolnosti događaja. Prema riječima poznanika Janko K. nije bio član lovačkog društva.

Komentara 10

PO
podravacc
11:14 04.06.2012.

gledam ovo sa strane gdje piše vezani članci i nije mi jasno kakve to veze ima sa kosovskom policijom i oduzimanjem srpskih pločica

MI
mihan
11:27 04.06.2012.

ovaj novinar....i 100 kn..je previsoka placa na mjesec...a i vecernji dozivljava uspon...pogodak u sridu.

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
09:33 04.06.2012.

Hm A je vijest. Tijelo nepoznatog muškarca. Sumnja se da je.... Zatekli su i drugog u kući neposredno...... Samo je kućni broj egzaktan. Čemu služi ova vijest? Pa napišite je kad nešto znate.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije