U 58. GODINI

Nakon teške bolesti preminuo umirovljeni general Željko Dvekar

Foto: Damir Spehar/PIXSELL
1/2
05.09.2024.
u 12:17

Genaral Željko Dvekar odlikovan je s devet visokih vojnih odličja od strane prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, objavila je Udruga veterana Puma

Umirovljeni general Željko Dvekar preminuo je u 58. godini nakon borbe s teškom bolesti, potvrdio je to premijer Andrej Plenković koji je izrazio sućut obitelji. 

- Poštovana obitelji, s iskrenim žaljenjem primio sam vijest o smrti brigadnog generala Hrvatske vojske Željka Dvekara, potpredsjednika Županijskog odbora HDZ-a Varaždinske županije i predsjednika Zajednice branitelja HDZ-a "Gojko Šušak" Varaždinske županije. Pamtit ćemo ga kao istinskog domoljuba, koji je ostavio neizbrisivi trag dajući doprinos obrani Domovine i pobjedi u pravednome Domovinskom ratu - na čemu smo mu zauvijek zahvalni.

 

Kao vijećnik Županijske skupštine general Dvekar svojim predanim radom dao je neizmjerni doprinos razvoju Varaždinske županije. U ovim teškim trenucima za vašu obitelj primite izraze iskrene sućuti i dubokog poštovanja u ime HDZ-a i u moje osobno ime - napisao je Plenković. 

Željko Dvekar je rođen 3. siječnja 1967. godine, Hrvatskoj vojsci pristupio je kao dragovoljac 1. rujna 1991. godine 3. gardijskoj brigadi 'Kune' s kojom sudjeluje u obrani istočne Hrvatske, u 7. GBR 'Puma' prelazi 23. 02. 1993. godine i nastavlja svoj ratni put. Tijekom Domovinskog rata u sastavu gardijskih brigada ponajviše 7. GBR PUMA prošao je sve dužnosti, od zapovjednika desetine, voda, izvidničke satnije, pješačke bojne, brigade, a svoju vojnu karijeru završava na mjestu načelnika pješaštva u Zapovjedništvu Hrvatske kopnene vojske. Genaral Željko Dvekar odlikovan je s devet visokih vojnih odličja od strane prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, objavila je Udruga veterana Puma. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije