nastavak rušenja

Nakon Vira bageri uskoro i na Vranskom jezeru?

'19.02.2013., Vir - Bageri za rusenje bespravno sagradjenih objekata stigli na otok.  Photo: Zeljko Mrsic/PIXSELL'
'Zeljko Mrsic/PIXSELL'
22.02.2013.
u 11:52

Rješenja o uklanjaju divlje gradnje iz Ministarstva stigla su nedavno na adresu desetak bespravnih graditelja u granicama Parka

Nakon Vira, gdje sami investitori uklanjaju posljednje od deset objekata za rušenje s liste Ministarstva, bageri kreću prema Zagrebu, ali će i dalje uz obalu. 

Baš kao i Vir, i područje Parka prirode Vransko jezero bilo je prije desetak godine odredište bagera Ministarstva u akciji uklanjanja bespravne gradnje. Nekoliko objekata u Parku prirode Vransko jezero srušili su sami investitori prije nešto manje od dva mjeseca, a mahom su to bili manji objekti u kojima se nije stanovalo. No, doznali smo da su rješenja o uklanjaju divlje gradnje iz Ministarstva stigla nedavno na adresu desetak bespravnih graditelja u granicama Parka.

– Prema mojim informacijama, možda je sedam ili osam investitora dobilo rješenje o uklanjaju i, koliko znam, nisu uspjeli legalizirati objekte. Koliko ih je točno, ne znam. Riječ je mahom o objektima građenima van prostornog plana Parka prirode – rekao nam je ravnatelj Parka prirode Vransko jezero Ivica Prtenjača.

>>Počelo je rušenje: Na Vir poslani prvi bageri u pratnji policije!

Komentara 1

KV
kviki111
16:05 22.02.2013.

22.02.2013. u 14:23h Oni@ je napisao/la: ..kad ce početi srbima rušit kuće, i tako im je mesić sve bespravno sagradio. -------------------------------------------------------------------------------------------------------- Nije im sagradio kuće Mesić, nego Tuđman! Obnova srušenih objekata je bila pod kraj devedesetih! A kuće su imim obnovljene na temelji riješenja suda za ljudska prava jer ih je većinu u područjima koje tokom cijeloga rata nije bilo ni minute pod nadzorom Srba, je srušila hrvatska vojska!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije