PIŠE PROF. DR. SC. DRAGAN BAGIĆ

Napad na 11 ustavnih stručnjaka Plenkovićev je najveći politički gaf

23.05.2023.
u 09:14

Iako su se HDZ i Vlada odlučili za najrealnije rješenje problema izbornih jedinica, odabrali su najgori mogući način za njegovo provođenje osnivajući stranačku komisiju

Komentara 11

DU
Deleted user
10:25 23.05.2023.

Ma kakav gaf? Gaf bi bio samo kad bi imali stvarnu demokraciju. AP i HDZ su uvjereni da imaju monopol na Hrvatsku i da mogu što požele. A virtualnu demokraciju podvaljuju samo kao predstavu za bezvoljnu javnost.

GO
goran2hr
09:41 23.05.2023.

Nije to - "najrealnije rješenje problema izbornih jedinica", nego nova HDZ podvala. Brkaju se pojmovi "realno" i "profitabilno". Najjednostavnije i najpoštenije bi bilo, kada bi cijela RH i dijaspora bile jedna izborna jedinica, bez ikakvih posebnih lista. Uz izborni prag od 0,7 % (na parlament od ~ 150 posalanika). I svaki glas bi onda zaista jednako vrijedio.

DU
Deleted user
11:35 23.05.2023.

Zato jer je 0,1% neozbiljno. Ovo što goran2hr piše ima najviše smisla. I ja sam za jednu izbornu jedinicu, a posebna nek budu manjine u koju se biraju 3 zastupnika bez prava odlučivanja o proračunu. Možda i posebna izborna jedinica s 3 zastupnika za dijasporu, isto bez prava odlučivanja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije