Na psihijatrijskom promatranju

Napadač na konzulicu optužen za pokušaj teškog ubojstva

Napad na nizozemsku konzulicu u Splitu
Foto: 6564
18.12.2013.
u 17:51

Predloženo je produljenje istražnog zatvora protiv okrivljenika radi postojanja duševnih smetnji zbog kojih bi mogao ponoviti teže kazneno djelo

Protiv Dorisa Mijanića, 48-godišnjeg Splićanina koji je nožem napao počasnu konzulicu Kraljevine Nizozemske Silvanu Kondić na njezinom radnom mjestu u Splitu, podignuta je optužnica zbog počinjenja kaznenog djela teškog ubojstva u pokušaju.

Splitsko Županijsko državno odvjetništvo tereti ga da je 2. listopada ove godine oko 11,40 sati pristupio u prostorije konzulata "u stanju u kojem nije bio u mogućnosti shvatiti značenje svog djelovanja niti upravljati svojim postupcima", a u nakani da liši života i oduzme novac konzulici. Snažno ju je udarao šakama i nožem po glavi i tijelu zadavši joj pri tome, uz lake ozljede po licu i glavi, i tešku ozljedu raskinuća tetive ekstenzora petog prsta i prijelom baze petog prsta lijeve ruke. U dovršenju djela okrivljenik je spriječen ulaskom zaposlenika susjednih ureda.

Predloženo je produljenje istražnog zatvora protiv okrivljenika radi postojanja duševnih smetnji zbog kojih bi mogao ponoviti teže kazneno djelo. Mijanić je na psihijatrijskom promatranju u bolnici Vrapče. Zaključe li liječnici da je neubrojiv, neće mu se suditi već će biti hospitaliziran.

>> Napadnuta konzulica: Udario me šakom, a onda napao nožem...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije