Ne želi 2. mandat

Napolitano: Gore godine od 2013. ne može biti

Napolitano
01.01.2014.
u 11:00

Ni Napolitano nije htio biti ponovno predsjednik, ali zbog situacije u državi na to su ga nagovorili političari i zato jer se nisu mogli dogovoriti oko drugog imena.

RIM - Ostat ću predsjednik republike dok će situacija u zemlji i institucije to smatrati potrebnim i dok ću imati snage, kazao je talijanski predsjednik republike Giorgio Napolitano (89) u novogodišnjoj poruci. Napolitana je parlament u travnju 2013. godine izabrao za drugi sedmogodišnji mandat. Nikada u talijanskoj povijesti predsjednik republike nije biran dva puta. Ni Napolitano nije htio biti ponovno predsjednik, ali zbog situacije u državi na to su ga nagovorili političari i zato jer se nisu mogli dogovoriti oko drugog imena.

Sada je u novogodišnjoj najavio kako će podnijeti ostavku čim se situacija u zemlji popravi, odnosno čim budu doneseni određeni zakoni, među kojima izborni. Kazao je i kako je 2013. bila jedna od najgorih godina, a da će 2014. biti zasigurno bolja. Svoju je novogodišnju poruku sastavio, zapravo, od pisama građana koji traže određene promjene i mogućnost rada i poduzetništva.

Osim toga Napolitano je u poodmakloj dobi i zasigurno mu je i fizički teško obavljati predsjedničku dužnost.

Moglo bi se očekivati da će Napolitano vjerojatno na koncu 2014. podnijeti ostavku. Italija u drugoj polovici godine je predsjedavajući Europske unije i vjerojatno neće podnijeti ostavku u tom razdoblju. Dakle ili prije ljeta ili na koncu godine Italija bi trebala birati novog šefa države.

>>Josipović i Napolitano za čvršću suradnju na Mediteranu

Komentara 2

Avatar lipistipeikata
lipistipeikata
11:19 01.01.2014.

I izgledaš tako.

FI
Filačak
20:49 01.01.2014.

..."2013. bila jedna od najgorih godina",.. Do sada. (srpbrod.blog.hr)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije