BABLJE LJETO

Što nam donosi prvi tjedan listopada?: Iznadprosječne temperature, a onda promjena vremena

Foto: Vecernji.hr
1/5
02.10.2023.
u 06:23

I početkom prvog listopadskog radnog tjedna bit će stabilno, sunčano i iznadprosječno toplo, ali u unutrašnjosti nakon svježeg jutra, često i maglovitog, dok će na Jadranu biti umjerene, samo lokalno i jake bure, u utorak prolazno umjerenog juga

Dio kontinenta, uključujući Zagreb, jutros se probudio pod gustom maglom. Kako je izvijestio HAK, u unutrašnjosti smanjuje vidljivost. Maglu su u vremenskoj prognozi i predvidjeli u DHMZ-u.

No kako kažu, neće trajati cije dan. Prevladavat će sunčano vrijeme, mjestimice s umjerenom naoblakom. Vjetar uglavnom slab. Na Jadranu slaba do umjerena bura, u Dalmaciji i s jakim udarima, popodne sjeverozapadni vjetar, uz obalu i jugozapadni. Najviša dnevna temperatura između 24 i 29 °C. Za jug Hrvatske izdano je upozorenje zbog jakog vjetra. 

I u utorak pretežno sunčano i iznadprosječno toplo. Ujutro u unutrašnjosti mjestimice magla. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, na istoku te duž obale i jugoistočni. Najniža temperatura zraka od 8 do 12 na kopnu, na moru između 17 i 21 °C. Najviša dnevna temperatura od 24 do 29 °C.

Prema prognozi DHMZ-a u utorak će biti prevladavajuće sunčan i iznadprosječno topao, ali na kopnu ujutro opet ponegdje magla. Zatim u unutrašnjosti više oblaka, a uglavnom u srijedu lokalno može pasti malo kiše ili poneki pljusak, posebice u središnjim i istočnim predjelima, dok će na Jadranu biti sunčanije. Vjetar slab, u utorak i umjeren jugozapadni i jugoistočni, na kopnu u srijedu u okretanju na sjeveroistočni, na Jadranu buru, pod Velebitom prolazno s jakim udarima. Dnevne vrijednosti temperature zraka u srijedu i četvrtak u unutrašnjosti malo niže.

VEZANI ČLANCI:

I početkom prvog listopadskog radnog tjedna bit će stabilno, sunčano i iznadprosječno toplo, ali u unutrašnjosti nakon svježeg jutra, često i maglovitog, dok će na Jadranu biti umjerene, samo lokalno i jake bure, u utorak prolazno umjerenog juga. U srijedu i četvrtak nestabilnije, mjestimice uz malo kiše, te u većini unutrašnjosti manje toplo, na sjevernom Jadranu uz gdjegod jaku buru, podno Velebita vjerojatno i s olujnim udarima, a prema kraju tjedna opet mirnije i stabilnije, javlja HRT.

"Idućih dana u unutrašnjosti djelomice sunčano, pa i sunčanije, te i dalje razmjerno toplo, osobito u utorak. U srijedu malo niža dnevna temperatura zraka, a uz prolazno više oblaka ponegdje može pasti i malo kiše, i to uglavnom u sjevernim krajevima. Ujutro će biti svježe, mjestimice s maglom. Na Jadranu obilje sunčana i vrlo toplog vremena, na sjevernom dijelu povremeno s umjerenom naoblakom. Vjetar slab do umjeren zapadni i sjeverozapadni, a u utorak prolazno jugo.", prognozirao je za HRT mr. sc. Dragoslav Dragojlović iz DHMZ-a.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije