SLUČAJ PROBLEMATIČNOG UČENIKA

Nastavlja se drama u zagrebačkoj školi: Ravnatelj podnio ostavku, roditelji ranije najavili bojkot

Zagreb: Prosvjed roditelja zbog problematičnog učenika prebačenog u OŠ Savski Gaj
Sanjin Strukic/PIXSELL
21.10.2024.
u 23:31

Prije desetak dana predstavnici roditelja i Ministarstva obrazovanja sastali su se kod pravobraniteljice za djecu gdje su roditeljima dana određena jamstva, no roditelji tvrde da su ona izigrana

Ravnatelj jedne zagrebačke osnovne škole podnio je u ponedjeljak navečer neopozivu ostavku zbog dječaka koji je prije par tjedana stigao u njihovu školu, doznaje 24sata od roditelja te škole. Učiteljsko vijeće te škole obavijestilo je kako je ravnatelj podnio neopozivu ostavku.

Roditelji učenika zagrebačke osnovne škole ponovno su počeli s bojkotom, nakon što se devetogodišnjak koji je bio problematičnog ponašanja vratio na nastavu, navodeći kako to nije bio dogovor nakon sastanka kod pravobraniteljice. Kako navodi HRT, odvjetnik roditelja ponovno se sastao s pravobraniteljicom te traže novo rješenje cijele situacije, jer će se inače bojkot nastaviti. 

- Danas sam održao jedan konstruktivan sastanak u uredu pravobraniteljice, tamo sam zajamčio da ćemo se mi kao odvjetnici i dalje držati povjerljivosti. Zamolio sam je da intervenira gdje god može vezano uz poštivanje tih mjera. Nadamo se da će se nastaviti pridržavanje tih mjera, kakvo je bilo do sada - objasnio je odvjetnik grupe roditelja Klaudio Čurin.

Podsjetimo, prije desetak dana predstavnici roditelja i Ministarstva obrazovanja sastali su se kod pravobraniteljice za djecu gdje su roditeljima dana određena jamstva. Čurin je za Dnevnik Nove TV objasnio i kako se roditelji osjećaju izigrano jer je poduzet samo dio mjera.

- Smatraju da je dio tih mjera poduzet, dio tih izjava dan isključivo kako bi tadašnja eskalirana situacija završila, a da je moguće bilo nekakvih figa u džepu - objasnio je. 

POVEZANI ČLANCI:

>> VIDEO Preminuo ravnatelj KBC-a Rebro Ante Ćorušić: Pao je sa požarnih stepenica

Ključne riječi

Komentara 18

GL
globalsolutions
23:49 21.10.2024.

Pa kaj se mislilo da će uhljebi i paraziti riješiti problem?

Avatar админ.je.štraca_Ernest.je.faca
админ.je.štraca_Ernest.je.faca
00:07 22.10.2024.

Maestralno. Dakle mali je uspio razj3bat tri škole… uništit djetinjstvo i normalno školovanje za 3 razreda djece od 8 do 10 godina, jednu uciteljicu poslat na dugotrajno bolovanje, jednog ravnatelja natjerat da da ostavku… Jbt, ovo je za Ripley-a… Šta se još treba dogoditi…? Neki novi Kosta K..? Ili čekate da se spontano osnuje dobrovoljački odred tateka iz tog razreda koji ce malome i ocu mu besplatno odrzati jednu poucnu “radionicu lijepog ponasanja” jedne veceri u parku iza skole..?

Avatar Tombstone
Tombstone
22:54 21.10.2024.

Kaj nema vise popravnih domova ili instotucija gdje se ovakvi mogu izolirati od normalne djece?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije