Turizam

Nastavlja se obogaćivanje ponude na Trgu tradicijskih obrta

trg
Arhiva
10.11.2011.
u 12:45

Turistička zajednica grada Varaždina objavila je poziv zainteresiranima za korištenje kućica na Trgu tradicijskih obrta

Turistička zajednica grada Varaždina objavila je poziv za iskazivanje interesa za korištenje prodajno-prezentacijskih kućica na Trgu tradicijskih obrta te ujedno i poziv za kandidiranje projekata za dodjelu potpore iz programa “Priče varaždinskih dvorišta”.

– Neprestano nastojimo poboljšati turističku ponudu našeg grada. Trg tradicijskih obrta već je desetak godina sastavni dio naše ponude domaćim i stranim posjetiteljima, a postavljen je s ciljem očuvanja i promocije tradicijskih vrijednosti Varaždina – istaknuo je Damir Levak, voditelj projekta.

Za korištenje kućica mogu se javiti proizvođači predmeta tradicijskih obrta.

– Očekujemo javljanje proizvođača licitarskih, keramičarskih i lončarskih proizvoda, drvenih igračaka, kao i izrađivače tradicijskih predmeta od kože, pamuka, vune, čipke, metala i stakla te tradicijskog nakita – dodao je Levak.

Ideja o otvaranju dvorišta starih zgrada u gradskoj jezgri pokazala se kao pun pogodak.

– Time smo našim gostima pružili jedinstveni doživljaj i slikovit uvid u prošlost i sadašnjost varaždinske svakodnevice. Taj očuvani urbanistički kompleks najvredniji je dio turističke ponude našeg grada – zaključio je D. Levak.

Pozivi su otvoreni do 8. prosinca.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije