OPASNO VRIJEME

Pogledajte ove grafike: Cijela Hrvatska pod opasnim toplinskim valom, trajat će danima, a onda stiže osvježenje

Foto: PIXSELL, DHMZ
1/4
Autori: vecernji.hr, Hina
13.08.2024.
u 10:13

Crveni meteoalarm zbog vrućine oglašen je u regijama Knin, Rijeka, Split i Dubrovnik.

Hrvatska se nalazi uslijed toplinskog vala. Danas će biti pretežno sunčano te u većini krajeva i dalje vrlo vruće, a uz jači dnevni razvoj oblaka u unutrašnjosti tek rijetko može biti pokojeg kratkotrajnog pljuska, ponajprije u središnjoj i gorskoj Hrvatskoj, vremenska je prognoza Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ). Vjetar će biti većinom slab, na Jadranu poslijepodne do umjeren jugozapadni i sjeverozapadni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 33 i 38 Celzijevih stupnjeva. Crveni meteoalarm zbog vrućine oglašen je u regijama Knin, Rijeka, Split i Dubrovnik.

Sutra će biti pretežno sunčano, osobito na Jadranu, te i dalje vruće i vrlo vruće. U drugom dijelu dana na kopnu nestabilnije, uz jači razvoj oblaka lokalno pljuskovi s grmljavinom, mjestimice moguće izraženiji. Ponekog pljuska može biti i na sjevernom Jadranu, uglavnom u unutrašnjosti Istre. Najviša dnevna većinom između 33 i 38 °C.

Za cijelu Hrvatsku sutra je upaljen crveni meteoalarm koji označava da je vrijeme izuzetno opasno. Prema tablici DHMZ-a, crveni alarm bit će za cijelu zemlju upaljen i u četvrtak, petak i subotu.

Foto: DHMZ

Određeno osvježenje trebalo bi stići u nedjelju. Karta DHMZ-a za dugoročniju prognozu se zeleni, a to znači oborine, a temperature će u gotovo cijeloj zemlji biti ispod 30.

FOTO U njemu je porazbijano, slomljeno, iščupano i oguljeno sve što se dalo: A u danima slave bio je hrvatski raj za hedonizam

1/31

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije