Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na španjolskom otoku Formenteri

Nasukala se lukzuzna jahta vrijedna oko 350.000 eura: Vlasniku naložen hitni rok da ju ukloni

Foto: Pixabay
1/3
28.06.2024.
u 12:00

Vijeće Formentere jučer je vlasniku nasukanog broda dalo 48 sati da ukloni jahtu i sve materijale koji bi mogli ugroziti okoliš i prirodu otoka

Na španjolskom otoku Formenteri, skupina zbunjenih turista naišla je na luksuznu jahtu i njezinu posadu kako stoje na vrhu pješčane dine nakon što se plovilo nasukalo zbog navigacijske pogreške. Viralni video i fotografije, snimljene 22. lipnja, prikazuju jahtu zaglavljenu gotovo okomito na pješčanoj plaži otočića Espalmador. Vjeruje se da je riječ o 17-metarskoj sportskoj jahti marke Pershing, čija vrijednost doseže do 300.000 funti (oko 350.000 eura).

Na fotografijama se vidi jahta oslonjena na malu pješčanu uzvisinu, dok ljudi penjući se na palubu, stoje na pramcu koji visi u zraku. Prema časopisu PowerYacht, spekulira se da je plovilo moralo putovati brzinom od 35 čvorova kako bi se nasukalo na ovaj način. Lokalni španjolski mediji izvijestili su da, srećom, nitko od posade nije ozlijeđen u ovom neobičnom incidentu.

Vijeće Formentere jučer je vlasniku nasukanog broda dalo 48 sati da ukloni jahtu i sve materijale koji bi mogli ugroziti okoliš i prirodu otoka, izvještava La Voz de Ibiza. Llorenç Córdoba, parlamentarni predstavnik Sa Unio de Formentera, potvrdio je da će područje biti označeno kako bi se spriječili incidenti sa znatiželjnim promatračima koji se približavaju mjestu nesreće.

POVEZANI ČLANCI:

Također je naglasio da su u stalnom kontaktu s Pomorskom kapetanijom, koja je nadležna za takve situacije. Uprava za pomorstvo obavijestila je vlasnika jahte i kapetana broda da moraju u roku od dva dana ukloniti akumulatore, gorivo i sve ostale štetne tvari. Dodatno, dobili su 72 sata da pronađu način za ponovno porinuće broda.

Jahta koja se našla u ovom nezavidnom položaju je model Pershing 54, dizajniran od strane Fulvia de Simonija i proizvodila se između 1995. i 2003. godine. Ovaj model, među ljubiteljima brodova, smatra se klasikom. Pershing 54 bio je jedan od najuspješnijih modela tvrtke i najprodavaniji do 2007. godine.

>> VIDEO Golema rupa progutala nogometno igralište: 'Izgleda kao da je eksplodirala bomba'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije