ISTRAGA UTVRDILA

Nataschin otmičar Priklopil nije imao pomagača

kampusch
08.01.2010.
u 18:03

Istraga austrijskoga Vrhovnog državnog odvjetništva odbacila je teorije prema kojima je otmičar Bečanke Natasche Kampusch (21) Wolfgang Priklopil imao pomagača ili osobu koja je znala za otmicu.

BEČ – Istraga austrijskoga Vrhovnog državnog odvjetništva odbacila je teorije prema kojima je otmičar Bečanke Natasche Kampusch (21) Wolfgang Priklopil imao pomagača ili osobu koja je znala za otmicu, izvijestili su jučer elektronički mediji. Također je potvrđeno da Nataschina obitelj nije bila u vezi s otmičarom, kako su to neki tvrdili.

- Postojao je samo jedan otmičar - rekao je voditelj Vrhovnoga državnog odvjetništva u Beču Werner Pleischl na jučerašnjem predstavljanju završnog izvještaja o Nataschinoj otmici u bečkoj Palači pravde odbacivši sumnje istražitelja i nekih pravnih i drugih stručnjaka da je Priklopilu u otmici pomagao i njegov prijatelj Ernst H.

Državni odvjetnik Pleischl istaknuo je da je time istraga o otmici Natasche Kampusch završena i da će „slučaj“ ispisan na tisuće stranica pohranjenih u osam debelih registratora biti stavljen „ad acta“.

Ono čime će se i dalje baviti istražitelji je još sporno pitanje je li Ernst H. mogao spriječiti samoubojstvo svojega prijatelja Priklopila da je odmah izvijestio policiju o svom susretu s Priklopilom neposredno nakon Nataschina bijega.

Voditelj Odjela za organizirani i opći kriminal na austrijskoj saveznoj razini Ernst Geiger priznao je na novinskoj konferenciji da je policija u istrazi o Nataschinoj otmici i dokazima koji su upućivali da je Priklopil otmičar učinila „veliku pogrešku“ ne slijedeći odmah taj trag.

Podsjetimo, Priklopil je Nataschu kao desetogodišnju djevojčicu oteo na putu do škole. U svom domu, u Strasshofu kraj Beča, držao ju je zatočenom u podzemnoj tamnici osam godina.

Natascha je 23. kolovoza 2006. godine iskoristila njegovu nepažnju i pobjegla na slobodu nakon čega se 44-godišnji Priklopil bacio pod vlak.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije