VOJNE VJEŽBE

NATO brodovi počeli pristizati u Split: Uplovila fregata kanadske mornarice

U Splitu brod Kanadske mornarice HMCS Fredericton
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/4
12.03.2023.
u 10:53

Danas u Split pristižu NATO brodovi koji će se u Hrvatskoj zadržati četiri dana u sklopu planiranih vojnih vježbi

Brodovi skupine Standing NATO Maritime Group 2 danas uplovljavaju u Split gdje će posjetiti Hrvatsku ratnu mornaricu i sam grad, a u sklopu posjeta koji se održava od 12. do 16. ožujka planirane su i vojne vježbe, izvijestio je MORH.

U sastavu skupine nalaze se zapovjedni brod, razarač RM USS “JAMES E WILLIAMS” (DDG-95), fregata Grčke RM HS “PSARA” (F-454), fregata Turske RM TCG “BARBAROS” (F-244), fregata Nizozemske RM HNLMS “DE ZEVEN PROVINCIEN” (F-802) i fregata Kanadske RM HMCS “FREDERICTON” (F-337).

U Splitu brod Kanadske mornarice HMCS Fredericton
1/14

Svi brodovi bit će vezani u splitskoj gradskoj luci. Skupinom NATO brodova zapovijeda komodor Scott Sciretta (RM USS).

Aktivnosti međunarodne vojne suradnje prilika su za zajednička uvježbavanja, razmjenu znanja, vještina i iskustava u cilju unapređenja interoperabilnosti. Pored zajedničkog uvježbavanja planirana su i sportska nadmetanja, najavljuju iz MORH-a.

Komentara 24

CE
centirion
12:03 12.03.2023.

NATO I jesu naši brodovi, pošto smo članica !!! A ovo može samo smetati srbo-ruso-filima !! Oni bi htjeli ruske brodove u našem Jadranu !!!!

IK
ikbmibm
13:40 12.03.2023.

Brača po oružju..Dobro došli !

KO
koraknaprijed
13:09 12.03.2023.

Što na to kaže " vrhovni zapovjednik " ? KOGA BRIGA!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije