milijuni putnika

Navijači povećali potrošnju piva i kobasica: U njemačkim vlakovima prodano dvostruko više nego inače

Leipzig: Uz baklje, zastave i pjesmu navijači stvorili nezaboravnu navijačku atmosferu
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/6
24.06.2024.
u 10:21

U prvih nekoliko dana ovogodišnjeg Eura, točnije od 14. do 19. lipnja, Njemačka željeznica potvrdila je kako je prodano 44.588 litara piva

Europsko nogometno prvenstvo, koje privlači brojne navijače iz svih država koje se natječu, ove se godine održava u Njemačkoj. Tisuće navijača podižu potrošnju hrane i pića u zemlji domaćinu pa su tako rast zabilježili i bistroi Njemačke željeznice (Deutsche Bahna).

U prvih nekoliko dana ovogodišnjeg Eura, točnije od 14. do 19. lipnja, Njemačka željeznica potvrdila je kako je prodano 44.588 litara piva, dvostruko više nego inače, navodi Fenix magazin. Što se tiče hrane, popularna je kobasica naručena 7.105 puta te je time zabilježila rast prodaje od 63 posto. Znatno više prodavali su se i drugi proizvodi poput croissanta s maslacem, focaccie...

U prvom tjednu turnira u Njemačkoj, željeznica je prebrojala ukupno više od tri milijuna putnika u svojim ICE i IC vlakovima. Uz to, željeznica je spomenula kako je opetovano dolazilo do prekida ili zastoja prometa na važnim pravcima zbog čega “DB želi zahvaliti svim navijačima na strpljenju i oprezu".

 

GALERIJA Pogledajte posljednji trening vatrenih uoči Italije
Leipzig: Uz baklje, zastave i pjesmu navijači stvorili nezaboravnu navijačku atmosferu
1/11

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije