Vraćeni s granice

Navijačko okupljanje u Vukovaru prošlo bez ijednog incidenta

Vukovar (1)
Foto: Goran Ferbežar/Pixsell
1/9
27.01.2012.
u 22:28

Na središnjem gradskom trgu okupilo se do tisuću gledatelja koji su došli navijati za reprezentaciju Hrvatske. Njima su se pridružili i navijači iz nekoliko autobusa koji su pokušali danas otputovati za Beograd.

Iako su poslije incidenata u Novom Sadu i svih dešavanja u svezi navijača mnogi strahovali kako će proći organizirano gledanje utakmice polufinala u Vukovaru ista je završila bez ijednoga incidenta. Na središnjem gradskom trgu okupilo se do tisuću gledatelja koji su došli navijati za reprezentaciju Hrvatske. Njima su se pridružili i navijači iz nekoliko autobusa koji su pokušali danas otputovati za Beograd.

– Sve je prošlo bez ijednoga incidenta. Navijači koji nisu iz Vukovara odmah poslije utakmice biti će ispraćeni za polazišta odakle su došli, rekao je Luka Barunčić, glasnogovornik PU Vukovarsko – srijemske županije.

Navijačko okupljanje u Vukovaru osiguravao je veliki broj policajaca iz županijske PU ali i policija iz okolnih županija. Dodatno osiguranje bilo je vidljivo oko Generalnog konzulata Republike Srbije u Vukovaru kao i selima sa većinskim srpskim stanovništvom. Okupljene navijače prije početka utakmice pozdravio je gradonačelnik Vukovara Željko Sabo koji je sve pozvao na sportsko navijanje ističući da se nada da će sve proći bez incidenata. Sabo je rekao da nikad niti jedna policija ne može spriječiti huligane da naprave neki problem ali i da Vukovar nitko neće zaustaviti uspostavljanje daljih prijateljskih odnosa sa susjedima. S njim u društvu bio je i načelnik vojvođanske Općine Bač Tomislav Bogunović koji je osudio divljanje srbijanskih huligana u Novom Sadu. Rekao je i da dio krivice u svemu snosi organizator kao i službe koje su trebale sve to organizirati ali i da će država Srbija učiniti sve da vrati povjerenje u sustav. Izrazio je nezadovoljstvo i srbijanskim i hrvatskim navijačima koji su zviždali tijekom izvođenja državnih himni.

Na samome početku utakmice čulo se nekoliko uzvika manje skupine navijača "Ubij Srbina" i "Ajmo, ajmo ustaše". Kasniji tijek susreta obilježile su više ljutnje na neke sudačke odluke ili pak razočarenja nakon primljenih golova ili promašaja naših igrača. Prema podacima policije, 514 navijača je tijekom današnjeg dana pokušalo prijeći državnu granicu i otputovati za Beograd. U tome je uspjelo 70 navijača koji su se na granici prijavili kao navijači. Vraćeno je i svih osam navijačkih autobusa, pod izlikom da navijači nemaju ulaznice u džepu, kao i tri kombija i dva osobna vozila. Isto tako prijelaz državne granice nije omogućen niti za šest navijača zatečenih na željezničkom graničnom prijelazu Tovarnik. Šest njih je vraćeno u Hrvatsku radi neispravnih putnih isprava a dvoje radi vidnog utjecaja alkohola.

Komentara 8

BH
bhorvat
08:53 28.01.2012.

Za mene su dečki osvojili zlato! Kad su se zbrojili došli su do normalne računice - bolje sagnuti glavu po uzoru na državu nego dobiti po piksi zog pobjede. Sigurno im ne bi štetu koju su najavili srbi u slučaju pobjede platio Josipović ili Jovanović :) Do nas više drže Rusi nego mi sami koji su nam kad smo izbacili Engleze s nogometnog prvenstva a njih spasili dali čak i popust kod kupnje helikoptera :) Dakle, dečki, bili ste sjajni, još da se i navijači tako opamete i sve deset! Ovoj državi treba narod koji nimalo ne drži do njih koji je predstavljaju kao i do njenih simbola. Ovim političarima koji jesu država i stalno saginju glave treba vratiti istom mjerom, kao i jučer rukometaši. Koliko para toliko muzike drugovi! Bravo! Još samo da navijači dođu k pameti! Još uvijek mi nije jasno što su očekivali odnedavno \"zločinački\" navijači u Bg? Bratstvo i jedinstvo koje im prodaje \"politička elita\" ili sigurnost i zaštitu nalik na onu Veljka Marića i Vesne Bosanac? :))) One slupane i zapaljene automobile platiti će vam Croatia osiguranje .....kao što bi platili i rukometašima u slučaju pobjede :) Uživajte!

BH
bhorvat
08:54 28.01.2012.

Očekivao sam da će Todorić rukometašima u slučaju pobjede ponuditi kakvu nagradu . No to se nije dogodilo :)

Avatar H/S/P
H/S/P
08:28 28.01.2012.

Pa nismo mi srbi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije